SININEN JA VALKOINEN KAIKILLA MAUSTEILLA

Kuvataidekoulu EERO:n oppilastöiden kevätnäyttely

Nelimarkka-museossa 25.4.-21.5.2017

Kuvataidekoulu EERO:n Suomi 100 -teeman innoittama näyttely on historian neljäs oppilastöiden näyttely Nelimarkka-museossa. Ensimmäisen kerran kuvataidekoululaisten töitä on ollut museon grafiikan saleissa esillä maaliskuussa 1995. Tuolloin työt syntyivät Veli Ekroosin näyttelyn inspiroimana.

Syksyllä 2008 kuvataidekoulun oppilaat kävivät katsomassa Nelimarkka-museon Rock on nahkaa -näyttelyn. Näyttely innoitti työskentelyyn, jonka seuraukset olivat esillä museon grafiikan saleissa maaliskuussa 2009 nimellä Ihmisiä, idoleja. 2013 laaja, alueellinen taiteen perusopetuksen yhteisnäyttely Supersankareiden kohtaaminen valloitti koko museon.

Vuoden 2017 näyttely on nimeltään SININEN JA VALKOINEN KAIKILLA MAUSTEILLA. Näyttelyn kantavana teemana on suomalainen kuvataide kultakauden ajasta nykypäivään. Oppilaat ovat paitsi tehneet omia teoksiaan mestareiden teosten pohjalta, myös luoneet kokonaan uutta sinivalkoista taidetta satavuotiaan Suomen kunniaksi. Eri tekniikoilla tehtyjen piirustusten ja maalausten lisäksi näyttelyssä on kolmiulotteisia teoksia. Lukuvuoteen sisältyy paljon harjoitusta, mm. värioppia ja välineiden hallintaa, mikä on nähtävissä näyttelyn teoksissa. Oppilastöitä on esillä museon alakerran grafiikan saleissa, mutta lisäksi näyttely levittäytyy myös museon ulkopuolelle.

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kuvataidekoulu EERO on toiminut vuodesta 1979 ja on maamme vanhimpia kuvataidekouluja. Opetussuunnitelmaan perustuvaa kuvataiteen perusopetusta annetaan Alajärvellä, Lehtimäellä, Soinissa ja Vimpelissä, yhteensä seitsemässä eri toimipisteessä. Vuosittain kuvataidekoulussa opiskelee n. 150 lasta ja nuorta. Opetus jakautuu ryhmittän. 5-6 vuotiaat opiskelevat valmentavan opetuksen ryhmissä 1,3 oppituntia viikossa. Perusopetus I ryhmäläiset ovat 7-9 vuotiaita ja perusopetus II ryhmäläiset 10-12 -vuotiaita, heillä on opetusta 2 oppituntia viikoittain. Yli 12 -vuotiaat jatkavat periodipajassa ja työpajoissa joissa oppitunteja on 3/viikko.

Sininen ja valkoinen kaikilla mausteilla.jpg

Poistuminen