Mestarit yhdessä -viikko 7.8.-13.8.

Juhlat, näytelmä, kulttuurikierros ja luento

Elokuun toisella viikolla Alajärvellä järjestetään Mestarit yhdessä -viikko. Viikon tapahtumat liittyvät Nelimarkka-museon Mestarit yhdessä – Eero ja Alvar Alajärven maisemissa -näyttelyyn ja Suomi 100 -juhlavuoden oheistapahtumiin. Näyttely esittelee Suomen itsenäistymisen aikaa ja sotavuosien vaiheita Eero Nelimarkan ja Alvar Aallon tuotannossa. Alajärvi kuului eri vaiheissa molempien mestareiden elämään – lapsuuteen, Suomen itsenäisyyden alkuun, sotavuosiin ja vanhuuden päiviin.
 
Tiistaina 8.8. Nelimarkka-museolla juhlitaan museon syntymäpäiviä kakkukahvien ja näytelmän kera. Juhla alkaa kello 13, jonka jälkeen esitetään Eero Ojajärven käsikirjoittama teatterikappale Kaksi viisasta miestä. Esillä Mestarit yhdessä - Eero ja Alvar Alajärven maisemissa -näyttely. Juhlaan on vapaa pääsy.
 
Keskiviikkona 9.8. järjestetään Alajärvi-Lehtimäki -kulttuurikierros linja-autolla. Lähtö on Alajärven kirkon pihalta kello 11.00 ja paluu samaan paikkaan kello 17.00. Reitti kulkee Nelimarkka-museolta Antti Maasalon veistosreitille, keskustan Aalto-rakennusten kautta Lehtimäen Suokonmäelle ja jatkaa Maasalon ateljeetalolle sekä Tuula Ylivinkan ja Seppo Pusan näyttelyihin. Hinta koko kierrokselle on 30€/osallistuja. Linja-autokierroksen lisäksi hintaan kuuluu näyttelyopastus ja sisäänpääsy Nelimarkka-museolla, opastus Alajärven Aalto-kohteisiin ja Lehtimäen näyttelyihin sekä keittolounas Suokonmäellä. Ilmoittautuminen 7.8. mennessä ja lisätiedot: info@nelimarkkamuseo.fi, p. 06 557 2129.


Torstaina 10.8. Alvar Aalto -akatemian johtaja, palkittu arkkitehti Esa Laaksonen puhuu Alvar Aallon arkkitehtuurista Alajärven kirjastolla (Kirkkotie 7) kello 18. Luennolle on vapaa pääsy.

Mestarit_nettisivuille_150dpi_0.jpg
Poistuminen