Nuorisotyö

Alajärven kaupungin nuorisotyön tarkoituksena on tukea nuorten kasvua, omaehtoista toimintaa ja vahvistaa nuorten itsenäistymistä, edistää nuorten hyvinvointia, osaamista, osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja tarjoamalla vaihtoehtoista toimintaa turvalliseen ja ohjattuun vapaa-ajanviettoon.

Nuorisotilat

Nuortenillat nuorisotiloilla on suunnattu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille nuorille.

Lisätietoa aukioloista löydät oman kuntasi nuorisotilojen facebooksivuilta
Liity naamakirjan vintti ryhmään

Lisätietoja: Oskari Viitakangas , vapaa-aikaohjaaja, 044 2970271,
oskari.viitakangas(at)alajarvi.fi

Nuorisovintti, Sairaalatie 3D (ylin kerros), 62900 Alajärvi

keskiviikkoisin klo 15.00-20.00

perjantaisin klo 18.00-22.00

Voit lukea uusimmat tiedot nuorisokeskuksen aukioloajoista, valvojista ja teemailloista tilojen facebook sivustolta: AlajärvenNuorisovintti

Facebook sivustolla otamme huomioon nuorison toiveet ja yritämme toteuttaa niitä parhaamme mukaan. Nuortenillat on suunnattu 13 – 18 vuoden ikäisille.

Nuortenillat ovat päihteettömiä ja savuttomia. Valvojina toimivat täysi-ikäiset luotettavat henkilöt ja nuorisotyöntekijä. Keskiviikkona paikalla on yleensä yksi valvoja ja perjantaisin kaksi valvojaa.

Keskiviikkoisin klo 15-16.00 Etsivä nuorisotyö avoimet ovet

Etsivät auttavat mm.
•Opiskelupaikan etsimisessä
•Työ-tai työkokeilupaikan kartoittamisessa
•Palveluasioiden selvittämisessä
•Omien voimavarojen löytymisessä
•Tulevaisuuden suunnitelmien selkeyttämisessä

Lehtimäen nuorisotila, Rannankyläntie 3 (Nuorisoseura), 63500 Lehtimäki

tiistaisin klo 17.00-20.00

perjantaisin klo 18.00-22.00

Lehtimäen nuorisotilat on yksi Järvi-pohjanmaan yhteistoiminta-alueen nuorisotiloista. Nuorisotiloihin voi tulla hengailemaan kavereiden kanssa, kahvia juomaan, pelailemaan PlayStation - pelejä, biljardia ja pingistä.

Voit lukea uusimmat tiedot nuorisokeskuksen aukioloajoista, valvojista ja teemailloista tilojen facebook sivustolta: Lehtimäen nuoppari

Facebook sivustolla otamme huomioon nuorison toiveet ja yritämme toteuttaa niitä parhaamme mukaan. Nuortenillat on suunnattu 13–18 vuoden ikäisille.

Nuorten illat ovat päihteettömiä ja savuttomia. Kaikille avointen nuorteniltojen valvojina toimivat täysi-ikäiset luotettavat henkilöt ja nuorisotyöntekijä. Keskiviikkona paikalla on yksi valvoja ja perjantaisin kaksi valvojaa.

Haluatko järjestää nuorille toimintaa

Nuorisovinttiä voi viikonloppuisin vuokrata yksityisiin tilaisuuksiin tai varata nuorten avoimeen toimintaan ja tapahtumiin ympäri vuoden

Nuorisovintin tilavaraukset 044 2970 271. 

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö auttaa 15-29-vuotiaita nuoria tulevaisuuden suunnittelussa, arjenhallinnassa ja esim. harrastusten löytämisessä. Etsivät voivat myös yhdessä nuoren kanssa kartoittaa mahdollisia opiskelu- ja työpaikkoja. Palvelu on nuorelle vapaaehtoista, maksutonta ja luottamuksellista.

Etsivän nuorisotyöntekijän juttusille voi hakeutua itse, yhteydenotto voi tulla vanhemmilta, kavereilta tai esimerkiksi nuoren koulusta tai oppilaitoksesta. Etsivä on turvallinen ja puolueeton asiantuntija, jonka puoleen voi kääntyä pieneltäkin tuntuvan asian kanssa. Toiminta-alue Alajärvi-Vimpeli-Soini(Soini maaliskuun 2017 loppuun).

Toimintaa rahoittaa Opetus ja kulttuuriministeriö.

 

maarit-kasvokuva.jpg
Maarit Korkia-aho, etsivä nuorisotyöntekijä sijainen, 040 184 9054,
maarit.korkia-aho(at)alajarvi.fi,
 

kaisa_korttikuva.jpg
Kaisa Karvonen, etsivä nuorisotyöntekijä, 040 481 4133,
kaisa.karvonen(at)alajarvi.fi

Toimisto Sairaalatie 3D, Alajärvi. Soita ja sovi aika!

Facebookissa: Etsivä Nuorisotyö Alajärvi VimpeliSoini

Nuorten työpajatoiminta

Alajärven kaupunki hakee valtionavustusta työpajatoiminnalle uudelle kaudelle 2017.

Työpajatoimintaa uudistetaan monipuolistamalla ja tehostamalla pajan toimintaa. Työpajalle etsitään uusia, riittävän suuria toimitiloja.

Järvi-Pohjanmaan Soinin kunnan Starttipaja-hanke Laiturin toiminta jatkuu huhtikuuhun 2017 saakka. Toimintaa on Alajärvellä, Soinissa ja Vimpelissä.