Nuorisotyö

Alajärven kaupungin nuorisotyön tarkoituksena on tukea nuorten kasvua, omaehtoista toimintaa ja vahvistaa nuorten itsenäistymistä, edistää nuorten hyvinvointia, osaamista, osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja tarjoamalla vaihtoehtoista toimintaa turvalliseen ja ohjattuun vapaa-ajanviettoon.


Vuoden 2018 tulevia tapahtumia (pdf)

HopLop-seinäjoki-10-5-2018.jpg

PYROFEST2018.jpg

Rantakylänleiri.jpg

Bilislautapelikerhomainos-Kesälle-page0001.jpg

 

JALITSU-Korjattu-versio.jpg

särkänniemi2.jpg

 

Alakouluikäisille-riehapäivä--Paavolan-koulun-salissa-page0001.jpg


Nuorisotilat

Alajärven NuorisoVintti2018 kevät.jpg

LEHTIMÄEN-NUORISOTILAT-AVOINNA2018kevät.jpg

Nuortenillat nuorisotiloilla on suunnattu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille nuorille.

Lisätietoa aukioloista löydät oman kuntasi nuorisotilojen facebooksivuilta
Liity naamakirjan vintti ryhmään

Lisätietoja: Oskari Viitakangas , vapaa-aikaohjaaja, 044 2970271,
oskari.viitakangas(at)alajarvi.fi

Nuorisovintti, Sairaalatie 3D (ylin kerros), 62900 Alajärvi

keskiviikkoisin klo 15.00-20.00

perjantaisin klo 18.00-22.00

Voit lukea uusimmat tiedot nuorisokeskuksen aukioloajoista, valvojista ja teemailloista tilojen facebook sivustolta: AlajärvenNuorisovintti

Facebook sivustolla otamme huomioon nuorison toiveet ja yritämme toteuttaa niitä parhaamme mukaan. Nuortenillat on suunnattu 13 – 18 vuoden ikäisille.

Nuortenillat ovat päihteettömiä ja savuttomia. Valvojina toimivat täysi-ikäiset luotettavat henkilöt ja nuorisotyöntekijä. Keskiviikkona paikalla on yleensä yksi valvoja ja perjantaisin kaksi valvojaa.

Keskiviikkoisin klo 15-16.00 Etsivä nuorisotyö avoimet ovet

Etsivät auttavat mm.
•Opiskelupaikan etsimisessä
•Työ-tai työkokeilupaikan kartoittamisessa
•Palveluasioiden selvittämisessä
•Omien voimavarojen löytymisessä
•Tulevaisuuden suunnitelmien selkeyttämisessä

Lehtimäen nuorisotila, Rannankyläntie 3 (Nuorisoseura), 63500 Lehtimäki

tiistaisin klo 17.00-20.00

perjantaisin klo 18.00-22.00

Lehtimäen nuorisotilat on yksi Järvi-pohjanmaan yhteistoiminta-alueen nuorisotiloista. Nuorisotiloihin voi tulla hengailemaan kavereiden kanssa, kahvia juomaan, pelailemaan PlayStation - pelejä, biljardia ja pingistä.

Voit lukea uusimmat tiedot nuorisokeskuksen aukioloajoista, valvojista ja teemailloista tilojen facebook sivustolta: Lehtimäen nuoppari

Facebook sivustolla otamme huomioon nuorison toiveet ja yritämme toteuttaa niitä parhaamme mukaan. Nuortenillat on suunnattu 13–18 vuoden ikäisille.

Nuorten illat ovat päihteettömiä ja savuttomia. Kaikille avointen nuorteniltojen valvojina toimivat täysi-ikäiset luotettavat henkilöt ja nuorisotyöntekijä. Keskiviikkona paikalla on yksi valvoja ja perjantaisin kaksi valvojaa.

Haluatko järjestää nuorille toimintaa

Nuorisovinttiä voi viikonloppuisin vuokrata yksityisiin tilaisuuksiin tai varata nuorten avoimeen toimintaan ja tapahtumiin ympäri vuoden

Nuorisovintin tilavaraukset 044 2970 271. 

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö auttaa 15-29-vuotiaita nuoria tulevaisuuden suunnittelussa, arjenhallinnassa ja esim. harrastusten löytämisessä. Etsivät voivat myös yhdessä nuoren kanssa kartoittaa mahdollisia opiskelu- ja työpaikkoja. Palvelu on nuorelle vapaaehtoista, maksutonta ja luottamuksellista.

Etsivän nuorisotyöntekijän juttusille voi hakeutua itse, yhteydenotto voi tulla vanhemmilta, kavereilta tai esimerkiksi nuoren koulusta tai oppilaitoksesta. Etsivä on turvallinen ja puolueeton asiantuntija, jonka puoleen voi kääntyä pieneltäkin tuntuvan asian kanssa. Toiminta-alue Alajärvi-Vimpeli-Soini(Soini maaliskuun 2017 loppuun).

Toimintaa rahoittaa Opetus ja kulttuuriministeriö.

 


Mari Jokela, etsivä nuorisotyöntekijä, 040 184 9054,
mari.jokela(at)alajarvi.fi,
 

kaisa_korttikuva.jpg
Kaisa Karvonen, etsivä nuorisotyöntekijä, 040 481 4133,
kaisa.karvonen(at)alajarvi.fi

Toimisto Sairaalatie 3D, Alajärvi. Soita ja sovi aika!

Facebookissa: Etsivä Nuorisotyö Alajärvi VimpeliSoini

Starttipaja Laituri Työpajatoiminta

Starttipaja Laituri on suunnattu Alajärven ja Vimpelin 15–25 - vuotiaille nuorille, jotka ovat ilman työ- tai koulutuspaikkaa ja tarvitsevat tukea arjenhallintaan sekä tulevaisuuden suunnitelmien tekemiseen. Alajärven Nuorisovintti toimii starttipaja Laiturin päätoimipaikkana, osa toiminnasta jalkautetaan Vimpeliin.

Starttipaja tarjoaa 3 kk:n valmennusjaksoja, kokoontuminen joko neljänä päivänä viikossa (5h/pvä), kerran viikossa (4h/pvä) tai sopimuksen mukaan. Starttivalmennukseen tullaan useimmiten kuntouttavan työtoiminnan sopimuksella TE-palveluiden tai sosiaalitoimen kautta, nuori voi ohjautua valmennukseen myös ilman lähetettä.

Toiminnan pääpaino on sosiaalisen vahvistumisen tukemisessa, arjenhallinnan kehittymisessä sekä työ- ja koulutusvalmiuksien edistämisessä. Starttipajan toiminnan keskiössä ovat nuorten toiveet ja tarpeet sekä yksilö- ja ryhmävalmennus. Yksilöllisiä tavoitteita tuetaan henkilökohtaisilla valmennussuunnitelmilla.

Starttivalmennus tarjoaa alueen nuorille matalankynnyksen toimintaa sekä ohjausta kohti yksilöllisiä jatkopolkuja. Valmennuksella pyritään vastaamaan nuorisotakuun tavoitteisiin, kuten kartoittamaan ja aktivoimaan nuoren työ- ja toimintakykyä yhdessä nuoren kanssa. Laiturilla työskennellään toiminnallisesti ja yhteisöllisesti, mm. vapaa-ajan toimintaa, kädentaitoja, liikuntaa ja ryhmätöitä hyödyntäen.

Nuorten työpajatoimintaan on myöntänyt valtionavustusta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto. Lisäksi hankkeen rahoituksesta vastaavat Alajärven kaupunki ja Vimpelin kunta kuntaosuuksillaan.

Ota yhteyttä Starttipaja Laituriin:

starttipaja@alajarvi.fi

Hankekoordinaattori
040 3515 785

Yksilövalmentaja
040 3522 262