Tulevia tapahtumia

Kesä

- Torstaina 6.4.2017 klo 17.30 historioitsija Toivo Kivipellon  "Uusi ukaasi on tullut" Alajärvi itsenäisyyttä rakentamassa -kirjan julkistamistilaisuus Alajärven kirjastossa.
Kirjan tekemiseen kannusti itsenäisyyden juhlavuosi ja toisaalta tietoisuus siitä, että yksityisen kunnan panosta maamme itsenäistymiskehityksessä ei ole paljoakaan tarkasteltu. Kirjassa on etsitty mm. vastausta erityisesti kysymyksiin, miten tapahtui kansallinen herääminen Alajärvellä, miten oltiin puolustamassa Suomen vuonna 1809 saamaa autonomiaa, miten kansanvalta ja tasa-arvo kehittyivät Alajärvellä ja mikä oli Alajärven osuus vapaussodassa. Kirjassa viitataan usein myös Alajärven naapureiden toimiin itsenäistymiskehityksessä.

- Eläinsatupäivä Alajärven kirjastolla lukuviikolla torstain 20.4.2017 klo 17-19.
4H-nuoret lukevat eläinsatuja klo 17 ja klo 18, jonka jälkeen askarrellaan ja piirretään eläinsatuhahmoja. Paikalla on kaverikoirat, joita saa rapsutella satujen kuuntelun lomassa. Myös kuuntelukoira on paikalla molempina päivinä. Kuuntelukoiralle voit varata ajan (15 min) kirjastosta etukäteen. Kuuntelukoiratoiminnan tarkoitus on kannustaa lapsia lukemaan.

- Maanantaina 24.4.2017 klo 18.00 Alajärven kirjastossa kirjailija Teemu Keskisarja kertomassa tuotannostaan ja kirjoittamisestaan. Haastattelijana toimii Yliopettaja, kirjailija YTT Ari Haasio.

- Tiistaina 5.9.2017 trubaduuri Leena Pyylampi vierailee Alajärven kirjastossa. Luvassa kolme erillistä konserttia eri ikäisille mummosta muksuun. Pääosassa konserteissa ovat laulut eri vuosikymmeniltä. Konserttien aikataulu tarkentuu myöhemmin.

- Keskiviikkona 6.9.2017 trubaduuri Leena Pyylampi vierailee Lehtimäellä kirjaston vieraana. Luvassa kaksi erillistä konserttia eri ikäisille. Pääosassa konserteissa ovat laulut eri vuosikymmeniltä. Konserttien aikataulu tarkentuu myöhemmin.

- Maanantaina 2.10.2017 klo 18.00 kirjailija Leena Lehtolainen Lehtimäen kirjastossa kertomassa kirjoittamisesta sekä tuotannostaan.

- Maanantaina 4.12.2017 klo 17.30 Runomies Reijo Vähälä Alajärven kirjastossa teemalla Suomi 100 -vuosisatain saatossa. Sanoin ja sävelin Suomen itsenäisyyden juurilla. 

Näyttelyitä Alajärven kirjastossa vuonna 2017

-Helmikuussa Kansalaisopiston Suomi 100 -sukkanäyttely.
- Maaliskuussa valokuvanäyttely "Vuodet kestää". Valokuvat Valtteri Salo, elämäntarinat Sanna Joensuu-Salo ja proosatekstit Helena Kallio.
- Huhtikuussa Lehtimäen opiston/aikuisopintolinjan valokuvakurssin satoa "Eläydymme entisaikaan".
- Huhtikuussa Jaakko Ahon puu- ja metallitöiden näyttely Alajärven kirjaston vitriinissä.
- Toukokuussa näyttely "Ihmisyyden paradoksi". Marjaana Hotakaisen hiili- ja lyijykynä piirroksia sekä akryylimaalaustöitä. Lisäksi Sabrina Lehtomaan runoja kehystettynä.
- Keskiviikkona 28.6.2017 klo 17.00 kuvataiteilija Mari Hallapuron näyttelyn avajaiset Alajärven kirjastossa. Näyttely esillä heinäkuun loppuun saakka. Näyttely on osa Aaltoa ja Aarioita tapahtumaa.
- Elokuussa Alajärven Kamerakerhon vuosinäyttely.
- Syyskuussa Martti Niemen tussi- ja lyijykynäpiirroksia Suomi 100 teemalla. Piirroksia mm. Kekkosesta, urheilusankareista jne.
- Lisäksi tulossa suutari Olavi Korkea-ahon vanhojen suutarin työkalujen näyttely.