J-P pandemiajohtoryhmän mediatiedote 25.8.

Edellisen 23.8. annetun tiedotteen jälkeen Järvi-Pohjanmaan alueella Lappajärvellä on todettu yksi uusi koronatartunta. Tartunta on peräisin ulkomailta. Järvi-Pohjanmaan alueella on todettu yhteensä 153 positiivista koronapotilasta koko epidemian aikana. Yhteensä yhdeksän henkilöä on alueellamme asetettu eristykseen tai karanteeniin.

Etelä-Pohjanmaalla koronatilanne on nyt heikoin, mitä se on ollut missään aikaisemmassa koronaepidemian vaiheessa. Testimäärät alueella ovat valtavat ja sen lisäksi testilaitteistossa on ollut ongelmia, mistä johtuen Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin koronatestien analysoinnissa on ruuhkaa. Koronatestitulosten saamisessa voi kestää 2-3 vuorokautta. Tästä huolimatta flunssan oireisena on tärkeä hakeutua koronatestiin!

Järvi-Pohjanmaalla koronarokotukseen voi hakeutua ilman ajanvarausta kaikissa alueen toimipisteissä 30.8.-30.9.2021 välisenä aikana seuraavasti:

  • Alajärven terveyskeskus tiistaisin ja torstaisin klo 15-19 työterveyshuollon tilat
  • Lappajärven terveysasema tiistaisin ja torstaisin klo 14-16
  • Lehtimäen terveysasema keskiviikkoisin klo 14-16
  • Vimpelin terveysasema tiistaisin ja torstaisin klo 15-17

Rokotuksiin voi hakeutua itselle sopivimpaan ajankohtaan kaikissa rokotuspisteissä asuinkunnasta riippumatta. Yllä mainittuina aikoina on mahdollista ottaa tehosterokote, jos ensimmäisen annoksen saamisesta on kulunut 8 viikkoa. Sinun ei tarvitse erikseen peruuttaa varattua tehosterokoteaikaa, jos haet toisen rokoteannoksen jo aikaisemmin. Walk-in-tilaisuuksien lisäksi voit varata ajan koronarokotukseen www.hyvis.fi -palvelusta tai koronarokotuksien ajanvarausnumerosta 06 2412 7800.