J-P:n pandemiajohtoryhmän mediatiedote 21.4.

Koronatapauksia todetaan edelleen Järvi-Pohjanmaalla samaan tapaan kuin viimeisen kahden kuukauden aikana. Etelä-Pohjanmaalla sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on pysynyt samalla tasolla.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä suosittelee Etelä-Pohjanmaan pandemiatilanteesta johtuen 12 vuotta täyttäneille suu-nenäsuojuksen käyttöä seuraavissa tilanteissa:

  • Aina joukkoliikenteessä, mukaan lukien koulukyydit.
  • Aina julkisissa sisätilaisuuksissa ja yleisötilaisuuksissa.
  • Työyhteisöissä sisätiloissa, jos samassa tilassa työskentelee tai oleskelee useampia henkilöitä. Työnantaja päättää työpaikoilla sovellettavista käytännöistä.
  • Aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa, esimerkiksi julkisissa sisätiloissa, kuten kaupoissa, kirjastoissa ja teattereissa sekä julkisissa tiloissa järjes-tettävissä yleisötapahtumissa, kun paikalla on runsaasti ihmisiä.
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testitu-loksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Sosiaali- ja terveydenhuollossa on toistaiseksi voimassa yleinen maskisuositus kai-kissa tiloissa sekä vierailtaessa että työskennellessä.

Pandemiajohtoryhmä seuraa Etelä-Pohjanmaan Nyrkin linjauksia maskisuosituksesta ja tarvittaessa jatkossa päivittää yllä olevaa ohjetta.

Neljäs rokotusannos

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodeissa asuville iäkkäille neljättä koronarokoteannosta. Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

THL kuitenkin arvioi, ettei neljättä annosta tarvita, jos on saanut kolme annosta ja sairastanut koronavirus-taudin. Suosituksella pyritään ehkäisemään vakavaa koronatautia, kuolemia sekä menetettyjä elinvuosia. Vakavasti immuunipuutteisille neljättä rokoteannosta on suositeltu jo aiemmin.

Rokotustilaisuudet jatkuvat Järvi-Pohjanmaalla alla olevien aikataulujen mukaisesti. Tilaisuuksissa on mah-dollista saada myös ensimmäinen, toinen ja kolmas rokoteannos.

ALAJÄRVI:

La 30.4. klo 10-14 Alajärven terveyskeskus, iso odotussali/Walk in

VIMPELI

Ke 27.4. klo 12-15 Terveysasema/Walk in

Rokotuksiin voi myös varata ajan lähimmälle terveysasemalle ajanvarauksella www.hyvis.fi. kautta tai soittamalla numeroon 06 2412 7800

21.4.2022, muokattu 22.4. (lisätty tieto rokotuspäivistä)