J-P:n pandemiajohtoryhmän mediatiedote 8.11.

Lokakuussa Järvi-Pohjanmaan alueen koronatapaukset kääntyivät odotetusti nousuun hieman muuta Suomea perässä. Saadessasi flunssan oireita on syytä epäillä koronavirustartuntaa ja huolehtia, ettei levittäisi mahdollista tartuntaa eteenpäin. Koronaviruksen aiheuttama tauti voi edelleen olla hyvin vaarallinen etenkin iäkkäille ihmisille tai muille vakavan taudin riskiryhmiin kuuluville.

Etelä-Pohjanmaan alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki nosti tiedotteessaan esille Paxlovid®-lääkkeen, jota käytetään tiettyihin riskiryhmiin kuuluville aikuisille koronataudin hoitoon. Lisätietoa lääkehoidosta löytyy täältä:

https://www.epshp.fi/hoitopalvelut/yhteispaivystys/paivystysapu_116117/ajankohtaista_koronaviruksesta#Koronavirusinfektionlkehoito

Myös Järvi-Pohjanmaalla on valmius Paxlovid®-lääkehoitoon. Tästä syystä on tärkeää, että koronvirustaudin vakaviin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt tekevät hengitystieinfektioiden yhteydessä pian oireiden alkaessa kotitestin ja hakeutuvat terveydenhuollon testiin. Terveydenhuollon testituloksen valmistuttua lääkäri arvioi, onko lääkehoito lopulta mahdollista. Lääkehoito tulee aloittaa viiden vuorokauden kuluessa oireiden alkamisesta.

Koronarokotteiden tehosteannoksia jaetaan influenssarokotuksien yhteydessä marras- ja joulukuun aikana Järvi-Pohjanmaan alueella. Rokotuksiin liittyen tarkempaa tietoa alla olevista linkeistä:

https://alajarvi.fi/ajankohtaista/influenssa-ja-koronarokotukset-jarvi-pohjanmaalla/

https://alajarvi.fi/ajankohtaista/influenssa-ja-koronarokotuksien-aikataulut/

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän puolesta

Jaakko Anttila                                Leena Uusitalo                                      Esa Kaunisto

vt. peruspalvelujohtaja                   tartuntataudeista vastaava lääkäri           sivistystoimenjohtaja, Alajärvi

0406701501                                     0444659502

jaakko.anttila@jarvi-pohjanmaa.fi              leena.uusitalo@jarvi-pohjanmaa.fi

Sam Leijonanmieli                                            Sami Alasara                     Vesa Koivunen

Vimpelin kunnanjohtaja                                 Lappajärven kunnanjohtaja           Alajärven kaupunginjohtaja