J-P:n pandemiajohtoryhmän mediatiedote 5.8.2021

Edellisen 3.8.2021 annetun tiedotteen jälkeen on todettu kolme uutta koronatartuntaa. Kaksi tartunnoista on viime viikonloppuna todetun koronatapauksen jatkotartuntoja. Kyseiset henkilöt olivat jo valmiiksi karanteenissa. Yksi tartunta on todettu lappajärveläiseltä henkilöltä, tartunnan alkuperää ei ole voitu varmuudella todeta. Viisi henkilöä on asetettu karanteeniin. Henkilö on liikkunut tartuttavuusaikana seuraavissa paikoissa:

pe 30.7. Lappajärven apteekki klo 15-16 välisenä aikana, suu-nenäsuojus ollut käytössä

pe 30.7. Lappajärven matkahuolto/Koskikievari klo 16-17, suu-nenäsuojus ollut käytössä

su 1.8. Lappajärven S-market klo 18-20 välisenä aikana, suu-nenäsuojus ollut käytössä

Yllä mainittuina ajankohtina asioimassa olleita pyydetään tarkkailemaan mahdollisia oireita ja tarvittaessa hakeutumaan koronatestiin, ajanvaraus Alajärven flunssapoliklinikalle puhelinnumerosta 06 2412 7700. Järvi-Pohjanmaan alueella on todettu yhteensä 149 positiivista koronapotilasta koko epidemian aikana. Tällä hetkellä alueella on 12 henkilöä asetettu eristyksiin tai karanteeniin.

Koko maan heikentynyt koronatilanne alkaa selkeästi näkyä myös Järvi-Pohjanmaan alueella. Suu-nenäsuojusta kannattaa käyttää aina yleisissä sisätiloissa ja ulkotiloissa, jos kahden metrin turvaväliä ei voi pitää. Flunssaoireisena ei saa mennä työpaikalle, kouluun tai muualle asioimaan, eikä kannata tavata tuttavia. Rokottamalla itsesi et joudu sairaalahoitoon yli 90%:n varmuudella, jos saat koronavirustartunnan.

Eilen 4.8. Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksessa Alajärvellä järjestettiin mahdollisuus koronarokotukseen ilman ajanvarausta. Rokotuspäivä herätti kiinnostusta, järjestämme lähitulevaisuudessa saman tyyppisiä tilaisuuksia, joten seuratkaa tiedotusta! Rokotusaikoja on saatavilla hyvin myös www.hyvis.fi -palvelun kautta.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän puolesta

Jaakko Anttila                                        Leena Uusitalo

vt. peruspalvelujohtaja                        tartuntataudeista vastaava lääkäri

0406701501                                           0444659502

jaakko.anttila@jarvi-pohjanmaa.fi   leena.uusitalo@jarvi-pohjanmaa.fi