Järvi-Pohjanmaan alueen koronarokotukset elokuussa 2022

THL:n on antanut 18.7.2022 uuden suosituksen neljänsien koronarokotuksien tarjoamisesta (tarkemmin tietoa internet-sivuilta www.thl.fi). Elokuun alusta lähtien Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella annetaan neljänsiä koronarokotusannoksia seuraaville ryhmille:

  1. kaikki 70–79-vuotiaat
  2. 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat

Järvi-Pohjanmaan alueella järjestetään elokuun alussa heti rokotustilaisuus, josta edellä mainittuihin ryhmiin kuuluvat Alajärven, Vimpelin ja Lappajärven asukkaat voivat hakea neljännen koronarokoteannoksen ilman ajanvarausta:

Lauantai 6.8. klo 9-15 Alajärven terveyskeskus, iso odotussali

Sen lisäksi Järvi-Pohjanmaalla on avattu ajanvarauksella tapahtuvia rokotusaikoja seuraaville päiville:

Alajärvi: keskiviikko 3.8.

Lappajärvi: keskiviikko 10.8.

Vimpeli: keskiviikko 10.8.

Rokotusaikoja saatetaan avata varattavaksi myös muille päiville elokuun aikana. Ajanvaraus mieluiten www.hyvis.fi tai puhelimitse 06 2412 7800 (takaisinsoittopalvelu, takaisin soitetaan noin 2-3 päivän kuluessa).

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta rokoteannoksesta on kulunut 3 kuukautta. Jos kolmannen rokoteannoksen jälkeen on sairastanut koronaviruksen aiheuttaman taudin, ei neljättä rokoteannosta tarvitse ottaa. Rokotetilaisuuksissa voidaan antaa myös 1., 2. tai 3. koronarokoteannoksia.

Myöhemmin elokuussa järjestetään rokotustilaisuuksia, jolloin neljännet koronarokotukset laajennetaan koskemaan kaikkia 60-69-vuotiaita henkilöitä.