Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän mediatiedote 5.8.

Rauhallisen kesäkuun jälkeen koronatartuntoja alkoi myös Järvi-Pohjanmaan alueella taas esiintymään enemmän. Koronaviruksen vakavilta seurauksilta suojautuakseen jokaisen on syytä huolehtia, että on hankkinut itselleen suosituksien mukaisen rokotussuojan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen internet-sivuilta voi tarkistaa, suositellaanko Sinulle kolmea, neljää vai viittä koronarokoteannosta: Oma koronarokotus: miten, miksi ja milloin? – THL Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta. Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta rokoteannoksesta on kulunut 3 kuukautta.

Alajärven kaupungin sivuilta löytyvää koronavirusohjesivua on taas päivitetty, käy tarkistamassa menettelyohjeet koronavirusta epäiltäessä, milloin hakeutua testiin ja Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän suositukset.

Ajankohtaista koronaviruksesta – Alajärven kaupunki (alajarvi.fi)

Kuluneen viikon aikana Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella on aloitettu kaikkien 70-79-vuotiaiden ja 18-69-vuotiaiden lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvien neljänsien rokoteannoksien jakelu. Huomenna lauantaina 6.8. Alajärven terveyskeskuksen isossa odotussalissa järjestetään rokotustilaisuus klo 9-15, jossa em. ryhmät voivat hakea neljännen koronarokotusannoksen. Samasta tilaisuudesta voi kuka tahansa hakea myös 1., 2. tai 3. rokoteannoksen!

Ensi viikosta 8.8. lähtien myös kaikki 60 vuotta täyttäneet voivat varata ajan neljättä koronarokoteannosta varten, ajanvaraus www.hyvis.fi tai puhelimitse 06 2412 7800 (takaisinsoittopalvelu, takaisin soitetaan noin 2-3 päivän kuluessa). Aikoja varattavissa kaikissa toimipisteissä, myös Lehtimäen terveysasemalla. Ajanvarauksen lisäksi koronarokotteita jaetaan kaikille ilman ajanvarausta seuraavina ajankohtina:

La 20.8. klo 9-15 Alajärven terveyskeskus, iso odotussali

Ke 24.8. klo 9-15 Vimpelin terveysasema

To 25.8. klo 9-15 Lappajärven terveysasema

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän puolesta

Jaakko Anttila                                                                                   

vt. peruspalvelujohtaja                                  

0406701501                                                     

jaakko.anttila@jarvi-pohjanmaa.fi