Koronapositiivinen saa vastedes toimintaohjeet tekstiviestillä

Järvi-Pohjanmaan koronatilanne on pysynyt hallinnassa, mutta siitä huolimatta tartuntojen leviämisen estämiseksi tarvitaan yhä enemmän kuntalaisten omaa panosta. Nopea reagointi on avainasemassa tartuntojen leviämisen ehkäisyssä.

Koronatartuntamäärät Etelä-Pohjanmaalla jatkuvat niin korkeina, että jokaiseen positiivisen testituloksen saaneeseen ei ole välttämättä mahdollisuutta ottaa henkilökohtaisesti yhteyttä. Tämän vuoksi keskiviikosta 12.1.2022 lähtien koronapositiiviseksi osoittautuneille lähetetään toimintaohjeet tekstiviestillä. Ohjeita tulee noudattaa välittömästi.

– Olemme valitettavasti nyt siinä tilanteessa, että joudumme priorisoimaan yhteydenottoja. Tartunnanjäljitys keskittyy sote-yksiköihin liittyviin ketjuihin, sillä niissä jatkotartuntojen riskit ovat suurimmat, infektioylilääkäri Elina Kärnä toteaa.

– Kontaktoimme myös vakavan koronavirustaudin riskitekijöitä omaavia henkilöitä ja keskitymme tärkeimpien tartuntaketjujen katkaisuun. Tekstiviestiohjeistus tulee kaikille, mutta alueellisesti voidaan toimia entiseen tapaan jäljitysresurssien mukaan.

Nopea reagointi positiiviseen testitulokseen on tartuntojen leviämisen kannalta ensiarvoisen tärkeää ja tartuntaketjujen katkaiseminen on yhteinen asiamme. Henkilön tulee eristäytyä itse, myös samassa taloudessa asuvien tulee jäädä karanteeniin. Toivomme myös, että positiivisen testituloksen saaneet ilmoittavat tartunnasta niille, joiden kanssa on ollut lähikontaktissa 48 tunnin sisällä ennen oireiden alkamista. Näin nämä tietävät tarkkailla mahdollisia oireitaan ja voivat myös hyödyntää kotikoronatestejä.

Järvi-Pohjanmaalla ainakin tällä hetkellä on vielä pystytty olemaan yhteydessä jokaiseen positiivisen testituloksen saaneeseen henkilöön. Tätä myös pyritään jatkamaan, mutta mahdollisessa ruuhkatilanteessa se ei välttämättä aina onnistu.

Päivitetty: 12.1. klo 11.13