KUVITTELE – Kuvataidekoulu Eeron näyttely Villa Väinölässä 4.5.– 25.5.2022

KUVITTELE-näyttely 4.5.–25.5.2022
Villa Väinölä, Väinöntie 4, Alajärvi
avoinna ti – pe 13 -17

KUVITTELE – Kuvataidekoulu Eeron näyttelyssä Taidehistorian inspiroimia sielunmaisemia

Oppitunneillamme vieraili Aalto-yliopistossa kuvataideopettajaksi opiskeleva Senni. Sennin myötä kuvisoppilaat pääsivät tutustumaan Venny Soldan – Brofeldtin taiteeseen ja elämään. Vennylle meri, perheen rantamökki ja oma pieni taiteilijanateljee – pikkuruinen lautamaja olivat tärkeitä paikkoja. Merenranta ja siellä leikkivät lapset olivat aihe, jota Venny Soldan-Brofeldt halusi maalata yhä uudestaan – hänen sielunmaisemansa. Oppilaat pääsivät myös miettimään mikä oli heidän oma sielunmaisemansa – paikka, jossa oli hyvä olla ja missä mieli rauhoittui. Rohkeat sielunmaisema – teokset on maalattu akryyliväreillä ja pintaa on elävöitetty lisäämällä mukaan hiekkaa ja silkkipaperia. Tehtävää jatkettiin suunnittelemalla maisemaan maja, pesä tai turvapaikka. Majojen rakennus oli oppilaille mieluisaa puuhaa ja lopputulokset ovat muodoiltaan moninaisia ja varsin riemastuttavia. Tehtävän toteuttivat Alajärven Perusopetus I ja II -ryhmät ja komea kokonaisuus pääsi oikeutetusti mukaan myös kevätnäyttelyyn.

 Marjut Mässbacka

Tämän vuoden teemoina ja aiheina ryhmissä ovat olleet mm. luonto, maisemamaalaus, taidehistoriaan tutustuminen ja paikallisella tasolla olemme tutustuneet Eero Nelimarkan maalauksiin ja vierailleet Nelimarkka-museossa. Isompien oppilaiden kanssa vierailimme lisäksi kirjastossa ja käsittelimme samalla myös Alvar Aallon arkkitehtuuria.

Värioppi, eri tekniikat ja materiaalioppi kulkevat läpi vuoden oppitunneilla. Tänä vuonna ollaan tehty taas erilaisia savitöitäkin, ja osa oppilaista kokeili myös savitöiden lasittamista.

Luovuus ja leikkimielisyys otetaan huomioon ja on tärkeää kannustaa jokaista oppilasta omissa taidoissaan eteenpäin. Vuodenkierron mukaan tehdä tunneilla myös kuvataidetöitä, esim. jouluun liittyen, nämä työt oppilaat luonnollisesti saavat viedä heti kotiin. Tärkeimmät päätyöt esitellään keväällä kuvataidekoulun kevätnäyttelyssä.

Ulla Hautamäki

öljyvärimaalaus