Ohje koronapassin käyttöönottoon

Koronapassin kannattaa ensisijaisesti hakea Kanta.fi kautta Omakannasta.  EU:n koronarokotustodistuksen saa haettua Omakannasta pdf-tiedostona. Saat tulostettua sen sieltä paperille tai tallennettua puhelimeesi sellaisenaan.

Koronapassin tiedot kannattaa tarkastaa useita viikkoja ennen koronpassin oletettua tarvetta, koska jos esimerkiksi koronarokotustietoja joudutaan korjaamaan, voi tietojen korjaamisessa kestää muutamasta päivästä useisiin viikkoihin. Koronapassissa tulee näkyä otettujen rokotteiden määrä 2/2 ja viimeisen rokoteannoksen päivämäärä. Jos tiedot ovat väärin eivätkä kaikki rokotuskerrat näy Omakannassa, lähetä ensisijaisesti sähköpostia osoitteeseen koronapassi@jarvi-pohjanmaa.fi.  Voit myös soittaa numeroon 06 2412 7800. Soitamme takaisin puheluiden saapumisjärjestyksessä. Joulunaikana 23.12.- 31.12.2021 saatamme soittaa takaisin tammikuun puolella.

Ohjeet koronapassin hankkimiseen:

Siirry internet-selaimella osoitteeseen  https://www.kanta.fi/omakanta  Lisätietoa koronarokotustodistuksesta löydät vasemman reunan valikosta kohdasta Ajankohtaista koronaviruksesta –  Koronatodistus.

Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
Klikkaa vasemmassa reunassa olevaa Koronatodistus -linkkiä.
Klikkaa linkkiä ”Avaa koronarokotustodistus (pdf)”. 

Tallenna koronarokotustodistus tietokoneellesi tai suoraan älypuhelimeesi. Alajärven, Lehtimäen, Vimpelin ja Lappajärven kirjastoissa on tulostusmahdollisuus, mikäli haluat tulostaa koronarokotustodistuksen, mutta sinulla ei ole tulostinta. Tarvitset kirjastoon mukaasi verkkopankkitunnukset, jotta pääset kirjastossa kirjautumaan Omakanta-palveluun. Kirjastojen asiointiaikana henkilökunta voi auttaa todistuksen tulostamisessa.

13.12.2021

Järvi-Pohjanmaan rokotetyöryhmä