Tiedote Järvi-Pohjanmaan alueen koronarokotuksista

Koko Suomen koronatapauksien määrä on taas lähtenyt nousuun viimeisimpien viikkojen aikana. Koronaviruksen ns. delta-variantista on tulossa vallitseva koronaviruksen muoto, joka tarttuu muita koronavirusvariantteja helpommin. Tutkimusten mukaan kaksi rokoteannosta antaa miltei yhtä hyvän suojan delta-variantin aiheuttamalta tartunnalta verrattuna alkuperäiseen koronavirukseen.

Rokotusaikoja on nyt hyvin varattavissa www.hyvis.fi -sivuston kautta. Koko alueen asukkaat voivat käydä Alajärven toimipisteessä koronarokotuksessa, elokuussa rokotteita annetaan taas Lappajärven ja Vimpelin terveysasemilla. Jokaisen vielä rokottamattoman on nyt todella hyvä hetki varata aika rokotusta varten! Varsinkin syksyn ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat ja heidän läheisten kannattaa nyt viimeistään käydä hakemassa rokote. Nykysuositusten mukaisesti kahden rokoteannoksen saamisen jälkeen välttyy myös karanteenilta, mikäli altistuu koronapositiiviselle henkilölle.

Tällä hetkellä meillä on käytettävissä rokotteita useammalle, kuin mitä rokoteaikoja varataan. Tästä johtuen Järvi-Pohjanmaan perusturvaan voi varata rokoteajan myös seuraavissa tapauksissa:

  • muualla kirjoilla oleva henkilö, joka oleskelee alueella rokotusajan jälkeen seuraavan 3kk ajan, jotta hän voi ottaa myös tehosterokotteen alueellamme
  • saanut ensimmäisen rokoteannoksen muualla, mutta oleskelee pidempään Järvi-Pohjanmaan alueella ja tehosterokotuksen hankkiminen kotipaikkakunnalta on hankalaa

Näissä tapauksissa aika tulee varata rokotusajanvarausnumeron 06 2412 7800 kautta.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän puolesta

Jaakko Anttila                                   Leena Uusitalo

vt. peruspalvelujohtaja                     tartuntataudeista vastaava lääkäri

0406701501                                      0444659502

jaakko.anttila@jarvi-pohjanmaa.fi  leena.uusitalo@jarvi-pohjanmaa.fi