Oppilasvalinta

Musiikkiopiston varsinaiset oppilaat valitaan 27.–29.5.2019 pidettävien valintahaastattelujen perusteella. Valintahaastatteluun ilmoittaudutaan 23.4.–23.5.2019 välisenä aikana osoitteessa https://amo.eepos.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä voi varata henkilökohtaisen ajan valintahaastatteluun. Myös soitinvalmennukseen haluavan kannattaa varata henkilökohtainen haastatteluaika, sillä silloin on mahdollista keskustella soitinvalmennuksen soitinvalikoimasta sekä saada ammattilaisten näkemys hakijalle sopivasta soittimesta. Vaihtoehtoisesti ilmoittautua voi myös paperilomakkeen avulla, mutta silloin pitää varata haastatteluaika puhelimitse musiikkiopiston toimistosta. 

Kevään valintakoejärjestelyistä ilmoitetaan paikallislehdissä huhti-toukokuun vaihteessa. Syyskauden alkaessa voidaan tarvittaessa järjestää täydennyshaku.

Valintahaastattelussa pyritään selvittämään hakijan tämänhetkiset edellytykset ja motivaatio aloittaa tavoitteellinen musiikin opiskelu. Haastattelussa keskustellaan hakijan kanssa myös pääsoitinvalinnasta sekä mahdollisista muista kiinnostavista soittimista. Paikalla olevat opettajat voivat auttaa hakijaa soitinvalinnassa.

Musiikkileikkikouluun ei ole valintakokeita, vaan oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumislinkki Alajärven, Lehtimäen ja Soinin musiikkileikkikouluryhmiin on avoinna 16.6.2019 saakka osoitteessa https://amo.eepos.fi. Musiikkileikkikoulu on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille.