Haja-asutusalueen kiinteistöjen jätevesijärjestelmien tulee olla lain mukaiset 31.10.2019 mennessä

Mediatiedote 20.8.2019

Haja-asutuksen jätevesien käsittely

Valtioneuvoston hyväksymän jätevesiasetuksen mukaan jätevesijärjestelmien kuntoon saattamiselle on annettu siirtymäaikaa 31.10.2019 saakka. Aiheesta lisää.

Jätevesijärjestelmien saattamiseksi lainmukaiselle tasolle (alle 100 m vesistöstä tai pohjavesialueet) voi hakea jatkoaikaa jäteveden vähäisyyden perusteella tai kohtuuttomuuden perusteella (tähän luetaan seuraavat tilanteet: A. Jätevesien vähäinen määrä, B. Viemäriverkosto suunnitteilla tai tulossa, C. Kiinteistöllä vakituisesti asuvien korkea ikä, D. Pitkäaikainen työttömyys tai sairaus).  Jatkoaikahakemukset toimitetaan seuraavaan osoitteeseen: Alajärven kaupunki, tekninen toimi, Koulupolku 4, 62940 Hoisko tai sähköisesti ympäristösihteerille kirsi.syynimaa@vimpeli.fi Jatkoaikaa haetaan seuraavilla kaavakkeilla:

Poikkeamishakemus jätevesien käsittelystä

Liite 2 Jätevesijärjestelmän kuvaus

Seuraavilla liitteillä 3 perustellaan jatkoaikahakemusta. Näistä voi tarvittaessa täyttää yhden tai useamman lomakkeen.

Liitteet 3 A Jätevesien vähäisyys, 3 B Liittäminen viemäriverkostoon, 3 C Kiinteistön haltijan korkea ikä ja muut elämäntilanteet sekä 3 D Kiinteistön haltijan pitkäaikainen työttömyys tai sairaus taikka muu näihin rinnastettava sosiaalinen suoritusaste.


Ympäristösihteeri Kirsi Syynimaa, p. 044 297 0364, kirsi.syynimaa(at)vimpeli.fi

Ympäristösihteeri on Alajärvellä keskiviikosta perjantaihin ja Vimpelissä maanantaista tiistaihin, varmimmin paikalla kuitenkin silloin, kun asiasta sovitaan etukäteen.