Helmiä ja harvinaisuuksia - Grafiikkaa, piirroksia ja veistoksia Nelimarkka-Rahaston kokoelmasta 3.3.–27.5.2018

Sodan jälkeen vuonna 1945 Nelimarkka-museon perustaja Eero Nelimarkka huomasi olevansa suhteellisen varakas mies: ” Sodan aikana maailman meno oli äärimmilleen sekaisin, jopa taiteilijainkin mielestä; sillä oli tapahtunut ihme – ihmiset ostivat kilvan taideteoksia!” Nelimarkka pystyi rahojen turvin perustamaan jo vuosia mielessään olleen säätiön, jonka nimeksi tuli Nelimarkka-Rahasto säätiö (nyk. Nelimarkka-Rahasto sr.)

Säätiön tarkoituksena oli avustaa ja tukea kristillistä sivistystyötä maassamme sekä ylläpitää ja kartuttaa taidekokoelmaa, joka olisi jätettävä säilytettäväksi ja hoidettavaksi yleisölle nähtävänä pidettävään julkiseen kokoelmaan.

Kokoelmia kartutettiin jo Nelimarkan elinaikana jatkuvasti. Noin puolet kokoelman töistä olivat Nelimarkan ja puolet muiden suomalaisten taiteilijoiden. Erityisesti grafiikan ja piirrosten kokoelma on huomattava. Osa kokoelmasta on nyt kehystetty ja ensi kertaa näyttelyssä esillä. Mukana on piirroksia tunnetuilta nimiltä, kuten Hugo Simberg, Albert Edelfelt, Magnus Enckell, Magnus von Wright ja Juho Rissanen.

Näyttelyssä on esillä myös veistoksia esimerkiksi Essi Renvallilta, Wäinö Aaltoselta sekä Viktor Janssonilta.

Nelimarkka-museo, Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo
Pekkolantie 115, 62900 Alajärvi

(06) 557 2129

avoinna: ti-pe 11-17 / la 12-16 / su 12-17

Lisätietoja: www.nelimarkka-museo.fi

#nelimarkkamuseo.fi

Poistuminen