Museoviikko Nelimarkka-museossa

Museoviikkoa vietetään tänä vuonna 15.–20.5. teemalla Verkostot esille. Viikko on osa Kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta. Kansainvälistä museopäivää vietetään perjantaina 18.5.

Nelimarkka-museoon on koko museopäivän 18.5. ilmainen sisäänpääsy.

Kello 17 alkaen tarjoillaan kakkua ja kahvia.

Kello 19 ohjelmassa on kulttuuriyhdistys Karikon tuottama esitys Tässä talossa voi nähdä aikamuotojen läpi, jossa yhdistyvät kahden eri ikäpolven järviseutulaisen ajatukset ja näkemykset elämästä. Esityksessä Arto Mellerin runot antavat äänen Eero Nelimarkan maalauksille. Lisäksi esitykseen on rakennettu äänimaisema. Runot lausuu Tuija Ahola, esityksen ohjaa ja äänimaisemasta vastaa teatteri-ilmaisun ohjaaja Katja Kujala.

Viikonloppuna alajärveläislähtöinen graafikko Mari Hallapuro ohjaa avoimen grafiikan kurssin yli 15-vuotiaille. Kurssilla tutustutaan monotypia- ja kuivaneulatekniikoihin.

Ilmoittaudu kurssille info@nelimarkka-museo.fi / 06 5572129. Kurssille mahtuu mukaan 10 henkilöä. Opettajalta on mahdollista ostaa kuparilaattoja, muovilaattoja ja syväpainopaperia työpajaa varten. Nelimarkka-museo tarjoaa muut materiaalit.

Museoviikkoa vietetään Nelimarkka-Rahaston tuella.

Grafiikan kurssin ohjelma:

KUIVANEULA JA MONOTYPIA (10x45 min)

Lauantai 19.5.
klo: 12-16

Aluksi opettaja esittäytyy ja esitelmöi lyhyesti omasta työskentelystään ja teoksistaan. Tämän jälkeen esitellään kahden päivän työpajassa käytettävät tekniikat ja tutustutaan niihin kuvallisin esimerkein.

Tämän jälkeen siirrytään pajan puolelle, jossa tutustutaan käytettäviin materiaaleihin ja työvälineisiin, esim. painopapereihin ja väreihin. Aloitetaan painolaatan valmistaminen ja pyritään saamaan laatta valmiiksi lauantain vedostuspäivää varten. Laatan jatkotyöstäminen on mahdollista vielä sunnuntaina.

Sunnuntai 20.5.
klo 12-16
Muista ottaa päivää varten essu tai muut suojavaatteet!

Vedostuspäivä. Päivän aluksi opettaja esitelmöi prässityöskentelystä ja näyttää vedostusprosessin sekä kuivaneulatekniikalle että monotypialle.

Jatketaan omien laattojen parissa työskentelyä ja vedostetaan kuvia opettajan avustuksella.

Työpajatyöskentelyn lomassa on mahdollista pitää 15-30 min välipalatauko.

Opettajalta on mahdollista ostaa kuparilaattoja, muovilaattoja ja syväpainopaperia työpajaa varten. Varaa käteistä!

-kuparilaatat: n. 4-10 €/kpl,
-painopaperit (78 cm x 106 cm) 5 €/kpl
-muovilaatat n.2-5€/kpl

Poistuminen