Yhteydenotto ja palvelut

Kiireetön hoito

Kiireettömään hoitoon kuuluu esimerkiksi ajoittain oireita aiheuttavat tai lievästi oireilevat suun ja purentaelimistön ongelmat, suun tutkimukset ja suuhygienistin suorittamat hammaskiven poistot. Kiireetön hoito tulee järjestää kolmen kuukauden kuluessa yhteydenotosta, tai jos potilaan terveydentila ei vaarannu, kuuden kuukauden kuluessa.

Kiireettömän hoidon ajanvaraus tapahtuu soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen (06) 2412 7560. Keskitetty ajanvaraus on auki arkisin klo 8-16 ja perjantaisin sekä ennen arkipyhiä klo 8-15. Kiireettömissä ajanvarauksissa suositellaan yhteydenottoa vasta klo 9 jälkeen, jotta ajanvaraaja voi keskittyä kiireellistä hoitoa vaativien ajanvarausten tekemiseen. Keskitetyn ajanvarauksen ollessa suljettuna tai ruuhkaisena, voit peruuttaa vastaanottoaikasi tekstiviestillä puh. 040 534 9266. Mainitse viestissä nimesi ja henkilötunnuksesi.

Järvi-Pohjanmaan suun terveydenhuollossa on käytössä Tele Q-takaisinsoittojärjestelmä. Linjan ollessa varattu, voit jättää takaisinsoittopyynnön kuulemiesi ohjeiden mukaisesti ja sinulle soitetaan takaisin mahdollisimman pian. Odota nauhoite loppuun ennen kuin suljet puhelun, jotta soittosi varmasti rekisteröityy takaisinsoittopalveluun!

Peruuttamatta jätetystä vastaanottoajasta peritään yli 18-vuotiailta maksu 51,90€. Vastaanottoaika tulee tarvittaessa peruuttaa viimeistään edeltävänä päivänä klo 14.00 mennessä.

Mikäli olet antanut luvan tekstiviestimuistutukseen, sinulle lähetetään muistutus hammashoidon vastaanottoajasta antamaasi puhelinnumeroon edellisenä päivänä. Huomaathan, että tekstiviestimuistutus on lisäpalvelu, joka ei poista asiakkaan velvollisuutta huolehtia varatuista vastaanottoajoista.

Sähköinen ajanvaraus

Tarjoamme myös Järvi-Pohjanmaan alueen asukkaille mahdollisuuden sähköiseen ajanvaraukseen! Sähköisen ajanvarauksen kautta voit helposti varata ajan hampaan lohkeaman korjausta, hammaslääkärin hammastarkastusta tai suuhygienistin hammaskiven poistoa varten. Siirry osoitteeseen www.hyvis.fi, alla tarkemmat ohjeet.

Kirjautuminen hyvis.fi palveluun:

 • www.hyvis.fi -> Etelä-Pohjanmaa -> kirjaudu asiointipalveluun pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
 • Mikäli kirjaudut palveluun ensimmäistä kertaa, hyväksy sähköisen asioinnin sopimus ja täydennä Omat tiedot -osiossa matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite.
 • Valitse miten haluat saada muistutukset ajanvarauksista; sähköpostitse, tekstiviestinä tai molempina -> Tallenna tiedot.

Ajanvaraaminen:

 • Siirry Ajanvaraus –välilehdelle
 • Valitse hammashuolto ja siirry Varaa aika -välilehdelle
 • Valitse organisaatio: Järvi-Pohjanmaa (Alajärvi Lappajärvi, Vimpeli)
 • Valitse ajanvarauspalvelu ja siirry varaamaan aika
 • Valitse asiointipisteesi: Alajärvi, Lehtimäki, Vimpeli tai Lappajärvi
 • Valitse haluamasi aika ja varaa aika ->
 • Voit valita muistutuksen tekstiviestillä tai sähköpostilla. àTarkista vielä, että tiedot ovat oikein ja vahvista varaus.

Ajanvarauksen siirto ja peruminen:

 • Voit halutessasi siirtää tai perua ajanvarauksen osoitteessa www.hyvis.fi -> Etelä-Pohjanmaa
 • Etusivu -> Ajanvaraukseni -> Siirrä tai peru ajanvaraus

Yhteystiedot

Kiireettömän hoidon ajanvaraus
puh. (06) 2412 7560.
Arkisin klo 8-16 ja perjantaisin sekä ennen arkipyhiä klo 8-15.

Keskitetyn ajanvarauksen ollessa suljettuna tai ruuhkaisena, voit peruuttaa vastaanottoaikasi tekstiviestillä
puh. 040 534 9266. Mainitse viestissä nimesi ja henkilötunnuksesi.

Ajankohtaista