Perusturvan työnhakijoille ja opiskelijoille

Opiskelijat voivat tiedustella harjoittelupaikkoja sekä myös keikkatyötä suoraan yksiköiden esihenkilöiltä, joiden yhteystiedot löytyvät sivustolta. Kaikki Alajärven kaupungin avoimet työpaikat löytyvät Kuntarekrystä: Avoimet työpaikat kunnissa ja kaupungeissa – Kuntarekry

Järvi-Pohjanmaan perusturvan työntekijätarinat

Alapuolelta löydät tarinoita eri Järvi-Pohjanmaan perusturvassa työskentelevistä työntekijöistä. Tervetuloa mukaan joukkoomme!

Arja

”Olen Arja Aittoniemi, 55, sairaanhoitaja ja työskentelen Alajärvellä kiirevastaanotolla. Olen suorittanut sairaanhoitajan opintojen lisäksi päivystävän hoitajan ammattitutkinnon sekä lääkkeenmääräämiskoulutuksen. Työyhteisössämme kannustetaan opiskeluun ja itsensä kehittämiseen, mikä on mielestäni todella hienoa – tämä onkin minulle ensimmäinen työpaikka, jossa mahdollisuus lisäkouluttautumiseen on ollut! Olen työskennellyt tässä tehtävässä 11 vuoden ajan. Aiemmin olen ollut samalla alalla osastotyössä eri paikoissa.

Teen enimmäkseen päivystävän hoitajan työtä, joka on vaihtelevaa ja sisältää monenlaisia hoitotehtäviä erilaisten infektioiden tai ihottumien hoidosta akuuttiin haavanhoitoon. Pandemia-aika muutti työtä jonkin verran ja työhön kuuluu nykyään myös flunssapolilla työskentelyä.

Parasta työssäni ovat ihmiset ja työympäristö. Saan voimaa työkavereista ja potilaista. Työyhteisömme on mukava ja avoin. Olen viihtynyt oikein hyvin, ja myös työvuorot ovat olleet sopivia. Minulle ei sovi kahdeksasta neljään työ, vaan kaipaan vaihtelevuutta. Ilta- ja viikonloppuvuoroissakin työajat ovat kohtuulliset, kun iltavuoro loppuu jo kahdeksalta ja viikonloppuisin kuudelta.”

Nina

”Olen Nina Uusi-Esko, 23, lääketieteen kandidaatti ja työskentelen Alajärven terveyskeskuksessa terveyskeskuslääkärin sijaisena. Työ on perusvastaanottotyötä, jossa saan kohdata potilaita vauvasta vaariin. Työssäni parasta onkin sen monipuolisuus ja se, että saan joka päivä haastaa itseäni. Olen kotoisin Helsingistä ja opiskelen tällä hetkellä lääketiedettä Turun yliopistossa.

Alajärvelle päädyin töihin vähän sattuman kautta. Paikkana tämä on tietysti aivan erilainen kuin isommat kaupungit, mutta olen viihtynyt hyvin. Työkaverit ovat tosi mukavia ja alkuun sain hyvin apua uuden opetteluun kaikilta. Työilmapiiri on hyvä. Täällä on ollut tosi kiva olla, enkä vielä sulje mitään ovia kiinni jatkoa ajatellen, vaikka seuraaviin työkuvioihin suuntaankin takaisin Uudellemaalle.”

Katja

”Olen Katja Oksa ja työskentelen tehostetussa vanhusten asumispalveluyksikkö Venla ja Väinö -kodissa Vimpelissä. Koulutukseltani olen lähihoitaja, ja olen koko työurani ajan, vuodesta 2004 työskennellyt Järvi-Pohjanmaan alueella eri yksiköissä. Vimpelin yksikössä olen työskennellyt nyt noin kahdeksan vuotta. Olen viihtynyt alalla ja varsinkin tässä työpaikassa tosi hyvin; työilmapiiri on hyvä ja joustava. Vanhustyö on itselle sydämen asia.

Itse työ on monipuolista kolmivuorotyötä, mikä pitää sisällään kaikkea vanhusten perushoitoa lääkehoidosta suihkutuksiin. Työhön kuuluu perushoidon lisäksi viriketoiminnan toteutusta, toimintakyvyn tukemista sekä yhteistyötä asukkaiden omaisten kanssa. Myös vuorovaikutus vanhusten kanssa on tärkeä ja merkityksellinen osa työtä.”

Jenna

”Olen Jenna Kantonen, 32, ja työskentelen Järvi-Pohjanmaan perusturvan perhekeskuksessa sosiaalityöntekijänä lapsiperheiden sosiaalityön ja lastensuojelun parissa. Työni on lasten, nuorten ja perheiden auttamista erilaisissa elämäntilanteissa. Haasteet perheillä ovat hyvin erilaisia; ne voivat olla esimerkiksi elämäntilanteeseen tai terveyteen liittyviä huolia. Myös vanhemmuuteen voidaan antaa tukea erilaisin palveluin.

Jokaisen asiakkaan tilanne on erilainen ja elämäntarina ainutkertainen. On hienoa, että saan olla auttamassa ja hetken matkaa asiakkaan rinnalla kulkemassa. Minulle on palkitsevaa nähdä, kun asiakas löytää omat vahvuutensa ja voimavaransa. Peruskoulutukseltani olen sosionomi. Perhevapaalla ollessani aloin opiskella yhteiskuntatieteiden maisterin tutkintoa sosiaalityössä ja opinnot jatkuivat vielä työn ohessa, kun tulin töihin perusturvan palvelukseen 2019. Aluksi työskentelin perhetyössä perheohjaajana. Vuodesta 2021 lähtien olen ollut tässä nykyisessä tehtävässä. Olen viihtynyt talossa ja työssäni todella hyvin. Minulla on perhekeskuksessa eri työtehtävissä työskennellessäni ollut aina lämmin ja tervetullut olo.”

Tiina

”Olen Tiina Koppelomäki, 59, tiimin vastaava sairaanhoitaja Alajärven kotihoidon itätiimissä. Olen työskennellyt tässä työtehtävässä 12 vuotta, ja Alajärven kaupungin palveluksessa vuodesta 1983 lähtien. Perusammatiltani olen apuhoitaja (nykyinen lähihoitaja), sairaanhoitajaksi opiskelin aikuisiällä.

Työssäni saan vastata asiakkaiden kokonaishoidosta. Tavalliseen työpäivään kuuluvat potilaskäynnit, jotka sisältävät esimerkiksi verikokeiden ottamista, lääkkeiden antamista, haavanhoitoa ja perushygienianhoitoa. Mikään työpäivä ei ole samanlainen, mikä on mukavaa.

Olen viihtynyt työssäni ja työpaikalla oikein hyvin. Parasta työssäni on asiakkaiden kohtaaminen ja työkaverit. Meillä on hyvät esimiehet ja työkaverit tukevat toinen toisiaan. Vaikka asiakaskäynneillä käydäänkin pääsääntöisesti yksin, ei työssä kuitenkaan ole koskaan yksin. Nyt on kiva, kun on vielä uudet hyvät toimitilat!”