Perusturvan työnhakijoille ja opiskelijoille

Opiskelijat voivat tiedustella harjoittelupaikkoja sekä myös keikkatyötä suoraan yksiköiden esihenkilöiltä, joiden yhteystiedot löytyvät sivustolta. Kaikki Alajärven kaupungin avoimet työpaikat löytyvät Kuntarekrystä: Avoimet työpaikat kunnissa ja kaupungeissa – Kuntarekry

Järvi-Pohjanmaan perusturvan työntekijätarinat

Alapuolelta löydät tarinoita eri Järvi-Pohjanmaan perusturvassa työskentelevistä työntekijöistä. Tervetuloa mukaan joukkoomme!

Arja

”Olen Arja Aittoniemi, 55, sairaanhoitaja ja työskentelen Alajärvellä kiirevastaanotolla. Olen suorittanut sairaanhoitajan opintojen lisäksi päivystävän hoitajan ammattitutkinnon sekä lääkkeenmääräämiskoulutuksen. Työyhteisössämme kannustetaan opiskeluun ja itsensä kehittämiseen, mikä on mielestäni todella hienoa – tämä onkin minulle ensimmäinen työpaikka, jossa mahdollisuus lisäkouluttautumiseen on ollut! Olen työskennellyt tässä tehtävässä 11 vuoden ajan. Aiemmin olen ollut samalla alalla osastotyössä eri paikoissa.

Teen enimmäkseen päivystävän hoitajan työtä, joka on vaihtelevaa ja sisältää monenlaisia hoitotehtäviä erilaisten infektioiden tai ihottumien hoidosta akuuttiin haavanhoitoon. Pandemia-aika muutti työtä jonkin verran ja työhön kuuluu nykyään myös flunssapolilla työskentelyä.

Parasta työssäni ovat ihmiset ja työympäristö. Saan voimaa työkavereista ja potilaista. Työyhteisömme on mukava ja avoin. Olen viihtynyt oikein hyvin, ja myös työvuorot ovat olleet sopivia. Minulle ei sovi kahdeksasta neljään työ, vaan kaipaan vaihtelevuutta. Ilta- ja viikonloppuvuoroissakin työajat ovat kohtuulliset, kun iltavuoro loppuu jo kahdeksalta ja viikonloppuisin kuudelta.”