Mediatiedote 17.6.2020

Kunnanjohtajat aikovat kiertää Lappajärven kraaterijärven ympäri - kävellen

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen, Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara ja Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli ovat ilmeisesti harrastaneet koronakevään aikana liian vähän liikuntaa, sillä miehet ovat nyt päättäneet tempaista oikein kunnolla kävelemällä yhdessä Lappajärven ympäri!

Kolmikko lähtee liikkeelle perjantaina 26.6.2020 Lappajärveltä hotelli Kivitipusta varhain aamulla kello 5.30. Koivunen, Alasara ja Leijonanmieli aikovat kävellä noin 76 km:n matkan yhteen menoon. Kivitipusta lähdetään kohti Vimpeliä, josta matkaa jatkuu Alajärven Kurejoen ylitse Ylipään uimarannan kautta takaisin kohti Lappajärven Kivitippua. Takaisin Kivitippuun on tarkoitus ehtiä ennen vuorokauden vaihtumista.

Lappajärvi on Euroopan suurin kraatterijärvi ja se sijaitsee Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin alueella.  Lappajärven pituus on 24 kilometriä ja levein kohta 12 kilometriä. Lappajärven kunta on ajamassa UNESCOn Geopark -statusta tähän ainutlaatuiseen kokonaisuuteen yhdessä Alajärven ja Vimpelin kanssa. Kävelytempauksen aikana miesten on tarkoitus keskustella mm. Geopark-hankkeesta, tulevaisuuden yhteistyöstä kuntien välillä, alueen matkailun kehittämisestä ja muutoinkin tuoda kraaterijärven ainutlaatuisia maisemia tunnetuksi Suomessa.

Kaikki miehet tiedetään kovakuntoisiksi ja liikunnallisiksi, mutta urakka ei taatusti tule olemaan helppo! Tiedotusvälineiden edustajat toivotaankin mukaan kävelyretkelle tai ainakin osalle matkaa kuulemaan miesten ajatuksia. Kävelyn etenemistä pääsee seuraamaan reaaliajassa kartalta livenä. Linkin saa pyydettäessä Alajärven kaupunginjohtajalta.  Lisäksi kuntalaiset voivat matkan varrella haastatella miehiä ja antaa evästyksiä alueen tulevaisuuden yhteistyölle. Sparraustakin miehet varmasti kaipaavat pitkällä matkallaan!


Lisätietoja:

1.    Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara, sami.alasara@lappajärvi.fi, puh. 044 369 9611
2.    Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli, sam.leijonanmieli@vimpeli.fi, puh. 050 407 7939
3.    Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen, vesa.koivunen@alajarvi.fi, puh. 044 297 0213

Kuva Lappajärven Selkäsaaresta