Alajärven kaupungin asukaskyselyn tulokset erittäin positiivisia

Rokulipäivien yhteydessä Alajärvellä toteutettu kaupunkikysely paljasti ilahduttavia näkemyksiä kaupungin asukkaiden keskuudessa. Kyselyyn osallistui 87 asukasta, ja tulokset heijastavat vahvaa paikallisidentiteettiä ja tyytyväisyyttä kaupungin nykytilaan.

Asukkaiden kiitokset ja kehut

Viihtyisyys ja yhteisöllisyys: Suurin osa vastaajista kiitti Alajärveä sen viihtyisyydestä. Kaupungin yleisilme, hyvin hoidetut viheralueet ja siistit kadut ovat asioita, joita asukkaat arvostavat. Tämä osoittaa, että kaupungin teknisen toimen tekemä työ ympäristön ylläpidossa ja kehittämisessä tuottaa toivottua tulosta. Yhteisöllisyyden tunne on myös merkittävä positiivinen tekijä, mikä viittaa siihen, että Alajärvellä on vahva yhteisöllinen side, joka tuo asukkaita yhteen ja luo yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Palvelut ja aktiviteetit: Vastaajat antoivat erityiskiitosta kaupungin tarjoamista monipuolisista palveluista ja aktiviteeteista. Tämä kattaa niin kulttuuri- kuin urheilutapahtumatkin, jotka ovat merkittäviä kaupungin elinvoimaisuuden kannalta. Tällainen palaute on erityisen arvokasta, sillä se osoittaa, että panostukset asukkaiden hyvinvointiin ja viihtyvyyteen ovat onnistuneet.

Luonto ja ympäristö

Luonnonläheisyys: Luonto ja ympäristö nousivat keskeisiksi tekijöiksi, jotka tekevät Alajärvestä erityisen. Vastaajat arvostavat kaupungin viheralueita, ulkoilureittejä ja vesistöjä. Tämä kertoo siitä, että luontoarvot ovat korkealla asukkaiden prioriteeteissa ja että Alajärvi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Tämä on erityisen tärkeää nykyään ihmisten arvostaessa luonnonläheisyyttä ja rauhaa.

Turvallisuus ja elämänlaatu

Turvallisuus: Kyselyn tulokset korostavat myös turvallisuuden tunnetta Alajärvellä. Asukkaat kokevat kaupungin turvalliseksi, mikä on yksi tärkeimmistä tekijöistä elämänlaadun kannalta. Tämä positiivinen näkemys on osoitus kaupungin tehokkaasta työstä turvallisuuden ylläpitämiseksi ja vahvistamiseksi.

Elämänlaatu: Yleisesti ottaen kyselyn tulokset osoittavat, että asukkaat ovat tyytyväisiä elämäänsä Alajärvellä. Hyvä elämänlaatu lienee seurausta kattavista palveluista, turvallisuudesta ja viihtyisästä ympäristöstä.

Yhteenveto

Kyselyn perusteella Alajärvellä asukkaat tuntevat olonsa hyväksi ja tyytyväiseksi. Positiivinen palaute kaupungin viihtyisyydestä, palveluista, luonnonläheisyydestä ja turvallisuudesta on merkki siitä, että Alajärvellä on onnistuttu luomaan ympäristön, jossa asukkaat voivat nauttia hyvästä elämänlaadusta. Nämä myönteiset tulokset antavat kaupungille erinomaisen pohjan jatkaa kehitystyötään ja vahvistaa roolia viihtyisänä ja yhteisöllisenä asuinpaikkana.