Oppilashaku Alajärvellä ja Soinissa

Musiikkiopiston oppilaaksi haetaan keväisin. Kevään 2022 haku on avattu ja se kestää 24.5.2022 saakka. Hakulomake on osoitteessa https://amo.eepos.fi/ – > hakeudu oppilaaksi.

Valintamenettelyyn kuuluu valintahaastattelu, jossa selvitetään hakijan tämänhetkiset edellytykset ja motivaatio aloittaa tavoitteellinen musiikin opiskelu. Haastattelun pohjalta tehdään arvio siitä, millä osastolla opinnot olisi tarkoituksenmukaista aloittaa ja mikä musiikin hahmotusopintojen (muha) ryhmä olisi sopiva aloitettavaksi instrumenttiopintojen ohella. Haastattelussa keskustellaan hakijan kanssa myös pääsoitinvalinnasta sekä mahdollisista muista kiinnostavista soittimista. Haastattelut pidetään touko-kesäkuun vaihteessa viikolla 22 henkilökohtaisen aikataulun mukaan. 

Hakuaikana on mahdollista myös tulla kokeilemaan soittimia ja keskustelemaan jo ennakkoon kyseisen instrumentin opettajan kanssa. Henkilökohtaisia soitinkokeiluja varten avataan aikoja varattavaksi pääsiäisen jälkeen.

Täydennyshakuja voidaan järjestää mahdollisesti vapautuville oppilaspaikoille lukukauden vaihtuessa elokuussa ja joulu-tammikuussa.

Musiikkileikkikoulu on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille. Muskarioppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ilman valintahaastatteluja. Muskarin syksyn 2022 ryhmien hakuajan alku siirtyy touko-kesäkuun vaihteeseen.

Alajärven musiikkiopistolla opetettavien instrumenttien kirjo on laaja. Kuuntele ja katso esittelyvideo

Musiikkiopiston opinnoista kiinnostuneille tarkoitettu esite on saatavana pdf-muodossa tästä.

Musiikkiopiston Kurikan/Jalasjärven tulosyksikön hakuajat ja -menettelyt poikkeavat Alajärven vastaavista.

Yhteystiedot

Alajärven musiikkiopisto
Kaupintie 7
62900 Alajärvi

Rehtori
Markku Pöyhönen
044-2970 460
markku.poyhonen@alajarvi.fi

Apulaisrehtori (Kurikka/Jalasjärvi)
Ari-Matti Tuomisto
ari-matti.tuomisto@kurikka.fi

Koulusihteeri (kaikki toimipisteet)
Mari Yliahtela
(040-637 2002)
mari.yliahtela@alajarvi.fi

Toimisto avoinna: ma–pe klo 9.00–16.00.