Oppilashaku Alajärvellä ja Soinissa

Musiikkiopiston oppilaaksi Alajärvellä ja Soinissa haetaan keväisin. Keväällä 2021 hakuaika on 27.4.–27.5.2021. Hakemus tehdään verkkolomakkeella, joka avautuu 27.4.2021 osoitteessa amo.eepos.fi -> hakeudu oppilaaksi. 

Lisäksi syys- ja kevätlukukauden alkaessa voidaan tarvittaessa järjestää täydennyshaku niihin soittimiin, joihin on jäänyt tilaa.

Valintamenettelyyn kuuluu valintahaastattelu, jossa selvitetään hakijan tämänhetkiset edellytykset ja motivaatio aloittaa tavoitteellinen musiikin opiskelu. Haastattelun pohjalta tehdään arvio siitä, millä osastolla opinnot olisi tarkoituksenmukaista aloittaa. Haastattelussa keskustellaan hakijan kanssa myös pääsoitinvalinnasta sekä mahdollisista muista kiinnostavista soittimista. Haastattelut pidetään touko-kesäkuun vaihteessa henkilökohtaisen aikataulun mukaan. 

Jo ennen haastatteluja on mahdollista käydä kokeilemassa erilaisia soittimia. Soitinkokeiluissa kyseisen soittimet opettajat opastavat soittimen käytössä henkilökohtaisen aikataulun mukaan. Soitinkokeiluun ei kuitenkaan ole pakko osallistua, mutta jos ei ole varma, millä soittimella haluaisi aloittaa, siinä on tilaisuus kokeilla.  Soitinkokeilut alkavat viikosta 15 eteenpäin. Niihin voi ilmoittautua musiikkiopiston oppilasportaalin kautta, osoite amo.eepos.fi -> Hakeudu oppilaaksi -> Soitinkokeilu Alajärvellä: Ilmoittaudu. Soitinkokeiluaikoja löytyy myös Lehtimäen ja Soinin toimipisteistämme. Ilmoittautua voi myös ottamalla yhteyttä musiikkiopiston toimistoon koulusihteeri Anne-Mari Hautalaan. 

Muskarioppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ilman valintahaastatteluja. Musiikkileikkikoulu on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille.  Muskarin vapaita paikkoja voi kysyä musiikkiopiston toimistosta ilmoittautumisaikojen ulkopuolellakin. Keväällä 2021 muskariin ilmoittautumisaika on 27.4.-27.5.2021. Ilmoittautuminen tehdään osoitteessa amo.eepos.fi -> Hakeudu oppilaaksi ->ALAJÄRVI, LEHTIMÄKI JA SOINI: Ilmoittautuminen muskariin

Alajärven musiikkiopistolla opetettavien instrumenttien kirjo on laaja. Kuuntele ja katso kevään 2021 esittelyvideo

Kurikan/Jalasjärven toimipisteen hakuajat ja -menettelyt poikkeavat Alajärven vastaavista.

Yhteystiedot

Alajärven musiikkiopisto
Kaupintie 7
62900 Alajärvi

Rehtori
Markku Pöyhönen
044-2970 460
markku.poyhonen@alajarvi.fi

Apulaisrehtori
Auli Frigård / Jalasjärvi
0400-915 638
auli.frigard@kurikka.fi

Koulusihteeri
Anne-Mari Hautala
040-637 2002
anne-mari.hautala@alajarvi.fi

Toimisto avoinna: ma–pe klo 9.00–16.00.