Harrastamisen Suomen malli

Harrastamisen Suomen malli -hankkeen kerhotoiminta jatkuu Alajärven ja Vimpelin alueen perusopetuksen kouluissa lukuvuonna 2023-2024. Alajärven kaupungin sivistystoimi sai keväällä 2023 Aluehallintoviraston Opetus- ja kulttuuritoimelta 48 000 euron määrärahan harrastekerhojen toteuttamiseen. Kerhohanke on nimeltään Het harrastamaan! ja nimensä mukaan hankkeen kerhoihin ovat kaikki tervetulleita.

Harrastamisen Suomen malli –hankkeessa pyritään tarjoamaan jokaiselle lapselle ja nuorelle ekaluokkalaisesta ysiluokkalaiseen mahdollisuus maksuttomaan harrastukseen. Harrastukset järjestetään mahdollisimman pian koulupäivän jälkeen omalla koululla tai sen läheisyydessä. Harrastuksia toteutetaan koulukohtaisten kyselyjen perusteella lasten ja nuorten toiveiden mukaisesti. Kerhotoiminta alkaa elo-syyskuussa 2023 ja kestää toukokuuhun 2024 saakka. Kerhojen alkamisesta ja ilmoittautumisesta tiedotetaan vanhempia Wilman kautta elokuussa 2023.

Kevään 2023 aikana viikoittain kokoontui 28 Harrastamisen Suomen mallin kerhoa, joissa harrasti säännöllisesti yli 330 koululaista. Jotta kaikki halukkaat pääsisivät kerhoihin, järjestämme mahdollisuuksien mukaan peräkkäiset kerhot tai vuoroviikoittaiset kerhot. Kerhot yritetään toteuttaa siten, että kuljetusoppilaiden on mahdollista päästä koulukuljetuksella kotiin. Tämä ei kuitenkaan aina ole mahdollista, ja silloin kuljetusoppilaan kyydin järjestäminen kotiin jää huoltajan vastuulle.

Pyydämme myös huomioimaan, että kerhopäivinä koululaisilla on repussaan ravitseva välipala, jotta kerhotouhuihin riittää puhtia. Mieluisakin kerho lakkaa tuntumasta kivalta, jos jaksaminen loppuu kesken kaiken.

Hanke on alueella melko uusi ja käytännöt hakevatkin vielä muotoaan. Kyseessä on iso lähes 1400 oppilaan ja yhdeksän koulun kokonaisuus. Tavoitteena on, että jokainen halukas innostuisi harrastamaan, oppisi uutta, saisi elämyksiä ja ennen kaikkea aiemmin ilman harrastusta olevat lapset ja nuoret saisivat uuden mieluisan harrastuksen tämän hankkeen kautta.

Ajankohtaista

Etsimme vielä muutamaa kerhonohjaajaa tulevalle lukuvuodelle 2023-2024 Alajärven alueelle

Oletko musiikin, kuva- tai näytelmätaiteen vai liikunnan osaaja ja iloitset lasten ja nuorten ohjaamisesta? Kiinnostaako sählykerhon ohjaaminen monitoimihallilla tai urheilukerhon vetäminen kyläkoululla?

Toivomme, että sinulla on sopiva koulutus tai vahva harrastajatausta ja ohjaus- tai opetuskokemusta. Edellytämme ohjaajiltamme täysi-ikäisyyttä.

Tule ohjaamaan kerhoa, jossa yhdessä tekemisen ilo on tärkeintä -joko koko lukuvuodeksi tai lyhyemmäksi jaksoksi! Kerhot kokoontuvat mahdollisimman pian oppilaiden koulupäivän jälkeen. Ohjauskorvaus on 28 €/h ja opettajille OVTES:n mukaan. Teemme yhteistyötä mielellämme myös yritysten, seurojen ja yhdistysten kanssa.

Täytä alla oleva yhteydenottolomake ja otamme sinuun yhteyttä! Lisätietoja saa hankekoordinaattori Katja Kautulta.

https://link.webropolsurveys.com/S/76367F4D7C462771

Hankekoordinaattori

Katja Kauttu

040 6895499

Katja.kauttu@alajarvi.fi

Yhteystiedot
Katja Kauttu
Hankekoordinaattori
Harrastamisen Suomen malli
Alajärven kaupunki
+358 40 689 5499
katja.kauttu@alajarvi.fi

Ajankohtaista

8.12.2023

Vauvauinti