Järjestyssäännöt

Ohjeet on laadittu uimahallin turvallisuuden ja viihtyvyyden parantamiseksi. Järjestyssääntöjen ja turvallisuusohjeiden noudattamista valvoo uimahallin henkilökunta. Henkilökunnan ohjeita ja määräyksiä tulee noudattaa vaikka ne poikkeaisivatkin järjestyssäännöistä.  

1. Uintiaika on puolitoista (1,5) tuntia  

2. Ennen saunaan ja uima-altaasen menoa on peseydyttävä huolellisesti ilman uima-asua. Käytä peseytymiseen pesuainetta. Myös hiukset tulee pestä tai peittää uimalakilla tai vastaavalla. Pidä pitkät hiukset kiinni. Myös WC:ssä käynnin jälkeen peseydytään. Hiusten värjäys, karvojen poisto, kynsien leikkaaminen ja jalkojen raspaus on kiellettyä pesu- ja pukutiloissamme. Desinfioi jalkasi ennen allastiloihin menoa ja sieltä pois tultaessa. Peseytymisellä varmistamme sen, että vesi pysyy puhtaampana, jolloin esimerkiksi allaskemikaaleja tarvitaan vähemmän. Käytäthän saunassa laudeliinaa/peflettiä.  

3. Uimahallissa on sallittua käyttää burkinia ja uimashortseja, jotka on tehty ja tarkoitettu uimahalliympäristöön, sekä valmistettu materiaalista, joka soveltuu uimahallikäyttöön. Urheilu-, ranta- ja caprishortsien käyttö uima-asuna on kielletty. Lipunmyynnissä on tarvittaessa vuokralla uima-asuja. Ulkokenkien ja -sandaalien käyttö pesu- ja allastiloissa ei ole sallittua. Puhtaita suihkusandaaleja tms. voi käyttää.  

4. Alle kahdeksanvuotias tai uimataidoton (uimataito alle 25 m) lapsi pääsee uimaan vain 15-vuotta täyttäneen henkilön valvonnassa. Uinninvalvoja valvoo yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Henkilökunnan valvontavelvollisuus ei vähennä vanhempien tai huoltajien velvollisuutta huolehtia alle 18-vuotiaista lapsistaan. Lapset ovat aina vanhempien vastuulla. Syvät altaat eivät sovellu pienille lapsille tai uimataidottomille. Ei kellukkeilla kunto-tai terapia-altaaseen. Yli 7-vuotiaiden tulee käyttää oman sukupuolensa mukaista pukuhuonetta.  

5. Koululais/lapsi/nuorisoryhmien valvojat huolehtivat ryhmänsä riittävästä valvonnasta ja asianmukaisesta peseytymisestä sekä käytöksestä niin pesu-kuin allastiloissakin.  

6. Tarttuvaa tautia sairastavilta on pääsy kielletty uimahallin puku-, pesu-, sauna- ja allastiloihin.  

7. Tupakointi, nuuskan ja purukumin käyttö uimahallin tiloissa on kiellettyä  

8. Uimahallissa ei saa esiintyä päihdyttävien tai huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena. Käyttäytyä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavalla tavalla juosta, meluta tai käyttäytyä muuten häiritsevästi roikkua altaan rataköysissä valokuvata tai videoida ilman erillistä lupaa  

9. Ponnahduslaudan, hyppytornin, räpylöiden ja muiden sukellusvälineiden käyttölupa pyydetään uinninvalvojalta. Hypyt eivät saa vaarantaa muiden altaassa olevien turvallisuutta. Kuntoaltaaseen saa hypätä vain altaan päästä lähtötelineiltä tai niiden vierestä. Muissa altaissa reunoilta hyppiminen on kielletty.  

10.Vesiliukumäessä saa laskea vain yksi henkilö kerrallaan. Käyttöä ohjaa uinninvalvoja.   

11.Särkyvien esineiden, kuten lasipullojen ja lasia sisältävien uimalasien tuominen uimahallin tiloihin on kielletty.   

12.Uimahallista poistuttaessa ovikortit ja vuokratut uima-asut/pyyhkeet palautetaan kassalle   

13.Jokainen käyttäjä on uimahallissa omalla vastuullaan ja vastaa itse vaatteiden ja muun omaisuuden säilyttämisestä uimahallin tiloissa. Alajärven kaupunki ei vastaa kadonneesta omaisuudesta eikä ole löytötavaralain mukaan vastuullinen säilyttämään alle 20€ arvoisia löytötavaroita.   

14.Kuntosalin alaikäräja on 14-vuotta. Alle 14-vuotiaat kuntosalille ainoastaan täysi-ikäisen seurassa.   

15.Asiaton oleskelu uimahallin tiloissa on kielletty.

Henkilökunta on vastuussa järjestyssääntöjen valvonnasta. Henkilökunnalla on oikeus varoittaa asiakasta ja poistaa järjestyssääntöjä rikkovat ja järjestystä häiritsevät henkilöt, seurat tai yhteisöt. Järjestyssääntöjen rikkomisesta, henkilökunnan ohjeiden noudattamatta jättämisestä, laittomasta toiminnasta tai huonosta käytöksestä voi seurata määräaikainen käyttökielto. Asiakkaalle ei korvata käyttökiellon aikana vanhentuvia käyttämättömiä käyntikertoja.

Henkilökunnalta voitte kysyä lisää ohjeita uimahallissa ja hallin tiloissa toimimisesta.

Henkilökunta on paikalla teitä varten. Mukavia ja turvallisia liikuntahetkiä! 

Yhteystiedot

Kahvio Aallotar
p. 040 6433 145
uimahalli@alajarvi.fi

Hallimestari
Olli Ojanperä
p. 040 138 6221
olli.ojanpera@alajarvi.fi

Uinninvalvomo
p. 040 6433 890

Käyntiosoite
Urheilutie 2
62900 Alajärvi

Facebook-logo
Uimahallin Facebook

Ajankohtaista

8.12.2023

Vauvauinti