Ilmoittautuminen ja maksut

Kansalaisopiston kursseille ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 31.8.2022 klo 7.00.

Kurssille voit ilmoittautua

Ilmoittautuessasi sitoudut samalla maksamaan kurssimaksun. Kurssimaksun suuruus ilmenee opinto-ohjelmasta. Yleisöluennoista ei yleensä peritä kurssimaksua. Avoimen yliopiston ja muilla erityiskustannuksia aiheuttavilla opinnoilla on korkeammat maksut. Kurssimaksua ei palauteta opiskelijan keskeyttäessä kurssin. Jos kurssin suunnitellusta tuntimäärästä jää toteutumatta enintään kahta kokoontumiskertaa vastaava määrä, ei kurssimaksun osaa palauteta eikä korvaavaa opetusta järjestetä. Jos kurssin tuntimäärästä jää toteutumatta enemmän kuin kahta kokoontumiskertaa vastaava tuntimäärä, tarjotaan tämä puuttuva osa opetusta muuna ajankohtana. Jos se ei ole mahdollista, pyynnöstä osa kurssimaksua palautetaan suhteessa näihin puuttuviin tunteihin ottamalla huomioon toimistomaksu 10 €. Jos kurssit keskeytyvät opistosta tai opettajasta johtumattomasta, pakottavasta syystä (esim. korona), päättää sivistyslautakunta erikseen palautettavista kurssimaksuista.

Kurssimaksujen laskutus

Netti-ilmoittautumisen myötä kansalaisopisto on siirtynyt käyttämään pääsääntöisesti kurssimaksujen laskutusta. Kurssimaksujen laskutusta varten tarvitaan aina opiskelijan henkilötunnus sekä alaikäisen osalta myös huoltajan henkilötunnus. Jos työantaja tai jokin muu organisaatio maksaa osanottajan kurssimaksun, opiskelija täyttää kurssimaksun maksajaa koskevan kohdan ilmoittautuessaan. Kurssimaksun maksavasta yrityksestä tulee ilmoittaa yrityksen / organisaation nimi, yhteystiedot ja Y-tunnus.
Maksamattomista kurssimaksuista seuraa maksumuistutus, jonka jälkeen ne siirtyvät perintään.

Käteismaksu

Kurssimaksuja otetaan vastaan ainoastaan opiston toimistossa.

Hyvinvointisetelit

Kurssin maksaminen kulttuuri- ja liikuntaeduilla

Seuraavat työnantajan kustantamat hyvinvointi-, kulttuuri- ja liikuntaedut käyvät Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston liikunnan ja kulttuurin kurssien (käsityöt, taide, musiikki ja muu kulttuuri) kurssimaksujen maksamiseen.

Smartum Liikuntasetelit ja Liikunta- ja kulttuurisetelit

Smartum mobiilimaksu

ePassi (Sportti- ja KulttuuriPassi)
(Smartum liikuntaseteleillä ja SporttiPassilla voit maksaa vain liikuntakursseja)


Hyvinvointi-, kulttuuri- ja liikuntaseteleillä voit maksaa vain toimistossa. Toimita setelit viimeistään 2 viikkoa kurssin alkamisesta opiston toimistoon, niin huomioimme setelien arvon laskutuksessa.

Smartum mobiilimaksussa ilmoita opiston toimistoon 12-numeroinen mobiilimaksukoodisi ja ePassilla maksaessasi puhelinnumerosi (johon ePassin saldo on ladattu) viimeistään kaksi viikkoa kurssin alkamisesta. Ilmoita myös maksettavan kurssin numero ja veloitettava summa. Smartum mobiilimaksulla ja ePassilla voidaan maksaa kurssimaksu myös osittain, jolloin loppuosa kurssimaksusta laskutetaan.

Huom! Kurssimaksulaskutuksen jälkeen ei seteleitä tai mobiilimaksuja oteta vastaan.

Henkilöstöedut ovat saajalleen henkilökohtaisia eikä niillä voi maksaa esim. lapsen tai muiden perheenjäsenten kurssimaksuja.

Opintoseteliavustus

Opetusministeriön myöntämän opintoseteliavustuksen pienennyttyä, on jouduttu luopumaan kaikille eläkeläisille annetusta alennuksesta. Jatkossa Opetusministeriöltä saatu avustus kohdennetaan pelkästään vanhustyön laitoksissa olevien kurssien kurssimaksuihin, kehitysvammaisten kurssimaksuihin sekä maahanmuuttajille suunnatun kieliopetuksen kurssimaksuihin. Lisäksi joidenkin opinto-ohjelmassa erikseen mainittujen kurssien kokonaan eläkkeellä olevien kurssilaisten kurssimaksut katetaan joko osittain tai kokonaan ko. avustuksella.

Materiaali- ja polttomaksut

Materiaalimaksut

Kirjat ja muut henkilökohtaiset opiskelutarvikkeet, mm. työaineet, kukin opiskelija hankkii ja kustantaa itse. Opintopiirissä jaettavista monisteista ei laskuteta opiskelijoita, jos monisteita jaetaan enintään 25 kpl. Tämän määrän ylittävien monisteiden hinta on 20 senttiä / moniste. Kuvataide- ja käsityökoulussa sekä jossain tapauksissa muissakin ryhmissä opetuksessa tarvittavat materiaalin yhteishankinnat katetaan erillisellä opiskelijoilta perittävällä materiaalimaksulla, joka sisältyy kurssimaksuun. Passi ei kata materiaalimaksua.

Polttomaksut

Alajärven ja Vimpelin posliinimaalauskursseilla peritään lukuvuotta kohti erillinen 20 euron suuruinen polttomaksu, joka kattaa opetustuntien aikana tehtävien töitten polttamisen. Lyhyemmillä kursseilla peritään poltto- ja sulatusmaksuna 5-10 euroa

Yhteystiedot

JÄRVI-POHJANMAAN KANSALAISOPISTO
Sairaalatie 3
62900 ALAJÄRVI
044 2970 310, 044 2970 311
kansalaisopisto@alajarvi.fi

Toimisto on avoinna ma-to klo 9 -11 ja 12-15

Rehtori
Titta Väänänen
044 2970 311
titta.vaananen@alajarvi.fi

Toimistosihteeri
Maria Isotalo
044 2970 310
maria.isotalo@alajarvi.fi

Laskutusosoite kansalaisopiston, kuvataidekoulun ja käsityökoulun tavaralaskuille

Alajärven kaupunki
Järvi-Pohjanmaan kansalaisopisto
Maria Isotalo
PL 29
62901 ALAJÄRVI

Ajankohtaista