Ilmoittautuminen ja maksut

Kansalaisopiston kursseille ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 30.8.2023 klo 7.00.

Kurssille voit ilmoittautua

Ilmoittautuessasi sitoudut samalla maksamaan kurssimaksun. Kurssimaksun suuruus ilmenee opinto-ohjelmasta. Yleisöluennoista ei yleensä peritä kurssimaksua. Avoimen yliopiston ja muilla erityiskustannuksia aiheuttavilla opinnoilla on korkeammat maksut.

Kurssimaksua ei palauteta opiskelijan keskeyttäessä kurssin.

Jos kurssin suunnitellusta tuntimäärästä jää toteutumatta enintään kahta kokoontumiskertaa vastaava määrä, ei kurssimaksun osaa palauteta eikä korvaavaa opetusta järjestetä. Jos kurssin tuntimäärästä jää toteutumatta enemmän kuin kahta kokoontumiskertaa vastaava tuntimäärä, tarjotaan tämä puuttuva osa opetusta muuna ajankohtana. Jos se ei ole mahdollista, pyynnöstä osa kurssimaksua palautetaan suhteessa näihin puuttuviin tunteihin ottamalla huomioon toimistomaksu 10 €. Jos kurssit keskeytyvät opistosta tai opettajasta johtumattomasta, pakottavasta syystä (esim. korona), päättää sivistyslautakunta erikseen palautettavista kurssimaksuista.

Kurssimaksujen laskutus

Netti-ilmoittautumisen myötä kansalaisopisto on siirtynyt käyttämään pääsääntöisesti kurssimaksujen laskutusta. Kurssimaksujen laskutusta varten tarvitaan aina opiskelijan henkilötunnus sekä alaikäisen osalta myös huoltajan henkilötunnus. Jos työantaja tai jokin muu organisaatio maksaa osanottajan kurssimaksun, opiskelija täyttää kurssimaksun maksajaa koskevan kohdan ilmoittautuessaan. Kurssimaksun maksavasta yrityksestä tulee ilmoittaa yrityksen / organisaation nimi, yhteystiedot ja Y-tunnus.
Maksamattomista kurssimaksuista seuraa maksumuistutus, jonka jälkeen ne siirtyvät perintään.

Käteismaksu

Kurssimaksuja otetaan vastaan ainoastaan opiston toimistossa.

OPISTOKOHTAINEN PERUUTUS- JA MAKSUKÄYTÄNTÖ

Maksuttoman peruutuksen kursseille voi tehdä viimeistään 4 (neljä) arkipäivää ennen kurssin alkua ilmoittamalla siitä opiston toimistoon puhelimitse. Voit tehdä peruutuksen netti­ohjelman kautta, jos olet antanut ilmoittautuessasi toimivan sähköpostiosoitteen. Jos peruutus tehdään alle 4 päivää ennen kurssin alkua, laskutamme kurssimaksusta 50%, vähintään 15 euroa. Jos peruminen tapahtuu kurssin jo alettua tai jos opiskelija jättää tulematta kurssille sitä perumatta tai keskeyttää kurssin, peritään kurssimaksu kokonaan.

Poikkeus: Pitkät koko lukuvuoden kestävät kurssit voi peruuttaa vielä ennen toista kokoontumiskertaa eli heti ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen. Peruutus on tehtävä suoraan opiston toimistoon tai netti-ilmoittautumisjärjestelmään. Opettajalle ilmoittaminen ei riitä. Jos peruminen tapahtuu tämän ajankohdan jälkeen tai opiskelija keskeyttää kurssin myöhemmin, kurssimaksu peritään kokonaan.

Maksamattomat kurssimaksut ovat este ilmoittautumiselle.

Mikäli kurssilaisia ilmoittautuu liian vähän, kansalaisopisto peruu kurssin. Tällöin peruuntumisesta ilmoitetaan ennakkoilmoittautuneille joko tekstiviestillä tai puhelimitse.

Hyvinvointisetelit

Kurssin maksaminen kulttuuri- ja liikuntaeduilla

Seuraavat työnantajan kustantamat hyvinvointi-, kulttuuri- ja liikuntaedut käyvät Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston liikunnan ja kulttuurin kurssien (käsityöt, taide, musiikki ja muu kulttuuri) kurssimaksujen maksamiseen.

SmartumPay mobiilimaksu

ePassi (Sportti- ja KulttuuriPassi)

Eazybreak mobiiliseteli

Smartum mobiilimaksussa ilmoita opiston toimistoon 12-numeroinen mobiilimaksukoodisi ja ePassilla maksaessasi puhelinnumerosi (johon ePassin saldo on ladattu) viimeistään kaksi viikkoa kurssin alkamisesta. Ilmoita myös maksettavan kurssin numero ja veloitettava summa. Smartum mobiilimaksulla ja ePassilla voidaan maksaa kurssimaksu myös osittain, jolloin loppuosa kurssimaksusta laskutetaan.

Huom! Kurssimaksulaskutuksen jälkeen ei seteleitä tai mobiilimaksuja oteta vastaan.

Henkilöstöedut ovat saajalleen henkilökohtaisia eikä niillä voi maksaa esim. lapsen tai muiden perheenjäsenten kurssimaksuja.

Opintoseteliavustus

Opetushallitus on myöntänyt Järvi-Pohjanmaan kansalaisopistolle valtionavustusta lukuvuodelle 2023–2024. Avustus kohdennetaan:

  • vanhustyön laitoksissa olevien kurssien kurssimaksuihin, kehitysvammaisille suunnattujen kurssien kurssimaksuihin, maahanmuuttajille suomen kielen opetuksen kurssimaksuihin
  • pitkäaikaistyöttömille kaikille kursseille TE-toimiston todistuksella (alennus 20 €)
  • kokonaan eläkkeellä oleville erikseen mainituille kursseille (alennus 10 €)

Kokonaan eläkkeellä olevien ja pitkäaikaistyöttömien opintoseteliavustusta haetaan ilmoittautumisen yhteydessä sähköisessä järjestelmässä tai puhelimitse. Sama henkilö voi saada vain yhden alennuksen. Avustusta on rajoitettu määrä ja se jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Muista mainita oikeudestasi alennukseen ilmoittautuessasi!

Materiaali- ja polttomaksut

Materiaalimaksut

Kirjat ja muut henkilökohtaiset opiskelutarvikkeet, mm. työaineet, kukin opiskelija hankkii ja kustantaa itse. Opintopiirissä jaettavista mv-monisteista ei laskuteta opiskelijoita, jos monisteita jaetaan enintään 10 kpl / opiskelija. Tämän määrän ylittävien monisteiden hinta on 0,50 €/mv-moniste ja 0,70 €/värimoniste.

Polttomaksut

Posliinimaalauskursseilla peritään lukuvuotta kohti erillinen 20 euron suuruinen polttomaksu, joka kattaa opetustuntien aikana tehtävien töitten polttamisen. Lyhyemmillä kursseilla peritään poltto- ja sulatusmaksuna 5-10 euroa

Yhteystiedot

JÄRVI-POHJANMAAN KANSALAISOPISTO
Sairaalatie 3
62900 ALAJÄRVI
044 2970 310, 044 2970 311
kansalaisopisto@alajarvi.fi

Toimisto on avoinna ma-to klo 9 -11 ja 12-15

Rehtori
Titta Väänänen
044 2970 311
titta.vaananen@alajarvi.fi

Toimistosihteeri
Maria Isotalo
044 2970 310
maria.isotalo@alajarvi.fi

Laskutusosoite kansalaisopiston, kuvataidekoulun ja käsityökoulun tavaralaskuille

Alajärven kaupunki
Järvi-Pohjanmaan kansalaisopisto
Maria Isotalo
PL 29
62901 ALAJÄRVI