Jätehuolto

Järviseudun jätelautakunta on yhdeksän kunnan yhteinen lautakunta, jonka vastuulla ovat jätehuoltoviranomaisen lakisääteiset tehtävät jäsenkuntien alueella. Yhteislautakunnassa on edustus jokaisesta jäsenkunnasta. Vastuukuntana toimii Alajärven kaupunki. 

Jätelautakunta vastaa ja päättää toimialueellaan asioista, jotka jätelain mukaan on säädetty kunnan jätehuoltoviranomaisen hoidettavaksi. Jätelautakunta päättää muun muassa jätehuoltomääräyksistä, jätetaksasta ja maksuista sekä siitä, millainen jätehuollon palvelutaso kuntalaisille tarjotaan. Lautakunta toimii yhteistyössä kuntien valvontaviranomaisten ja jätekeskus Millespakka Oy:n kanssa. 

Hyötyjäteasemat, ekopisteet ja jätehuolto käytännössä 

Kaupungin jätehuollosta vastaa seudun kuntien omistama Millespakka Oy. Millespakan kotisivuilta saa tietoa jätteiden lajittelusta, vastaanottopaikkoista sekä muihin jätehuollon käytännön järjestämiseen liittyvistä asioista. 

Jätteenkuljetus 

Jätelaki ja kunnalliset jätehuoltomääräykset velvoittavat jokaista kiinteistön haltijaa liittymään järjestettyyn jätteenkuljetukseen. Lue lisää jätteenkuljetuksesta Järviseudun jätelautakunnan sivuilta. 

Yhteystiedot

Sirma Lampinen
Jätelautakunnan esittelijä/sihteeri
sirma.lampinen(at)alajarvi.fi
0400 790 642, (06) 2412 2282

Alajärven tekninen toimi
Sahapolku 49, 62900 Alajärvi

jarviseudun.jatelautakunta(at)alajarvi.fi

Lautakunnan puheenjohtaja
Rauno Jokiranta
Alajärvi