Jätehuolto

Järviseudun jätelautakunta on yhdeksän kunnan yhteinen lautakunta, jonka vastuulla ovat jätehuoltoviranomaisen lakisääteiset tehtävät jäsenkuntien alueella. Yhteislautakunnassa on edustus jokaisesta jäsenkunnasta. Vastuukuntana toimii Alajärven kaupunki. 

Jätelautakunta vastaa ja päättää toimialueellaan asioista, jotka jätelain mukaan on säädetty kunnan jätehuoltoviranomaisen hoidettavaksi. Jätelautakunta päättää muun muassa jätehuoltomääräyksistä, jätetaksasta ja maksuista sekä siitä, millainen jätehuollon palvelutaso kuntalaisille tarjotaan. Lautakunta toimii yhteistyössä kuntien valvontaviranomaisten ja jätekeskus Millespakka Oy:n kanssa. 

Hyötyjäteasemat, ekopisteet ja jätehuolto käytännössä 

Kaupungin jätehuollosta vastaa seudun kuntien omistama Millespakka Oy. Millespakan kotisivuilta saa tietoa jätteiden lajittelusta, vastaanottopaikkoista sekä muihin jätehuollon käytännön järjestämiseen liittyvistä asioista. 

Jätteenkuljetus 

Jätelaki ja kunnalliset jätehuoltomääräykset velvoittavat jokaista kiinteistön haltijaa liittymään järjestettyyn jätteenkuljetukseen. Lue lisää jätteenkuljetuksesta Järviseudun jätelautakunnan sivuilta. 

Yhteystiedot

Jätelautakunnan esittelijä ja sihteeri
Vs. Ympäristönsuojelusihteeri Merja Keisala
merja.keisala@alajarvi.fi
040 168 2953

Jätelautakunnan toimistosihteeri
Sami Uusitalo
sami.uusitalo@alajarvi.fi
040 776 8094

Alajärven tekninen toimi
Sahapolku 49, 62900 Alajärvi

jarviseudun.jatelautakunta(at)alajarvi.fi

Lautakunnan puheenjohtaja
Veli-Matti Hotakainen
Halsua