Eläimet ja löytöeläimet

Eläinlääkäripalvelut

Ajanvaraus ja vastaanotto

Yhteystiedot

Eläinlääkäripäivystys iltaisin ja viikonloppuisin

Päivystysalueet ja puhelinnumerot

Löytöeläimet

Alajärven kaupunki on tehnyt sopimuksen löytäeläinten vastaanotosta Eläinhoitola HepoKatti Ky:n kanssa.

Eläinhoitola HepoKatti Ky
Hörintie 25, 62710 Kurejoki
puh. 040 845 5846

Löytöeläimellä tarkoitetaan vapaana liikkuvaa, muuta kuin luonnonvaraista eläintä, jonka omistaja ei ole tiedossa.

Löytöeläinten tuominen ja nouto

Löytöeläin toimitetaan itse eläinhoitolaan. Ellei asiakkaalla ole mahdollisuutta toimittaa eläintä hoitolaan, niin siinä tapauksessa tarhaaja noutaa eläimen.

Löytöeläimet pyritetään palauttamaan omistajilleen tai jos tämä ei onnistu, niille pyritään löytämään uusi sijoituspaikka. Kun löytöeläin on otettu talteen, tarhaajan on ilmoitettava välittömästi eläimen omistajalle, jos omistaja on tiedossa. Omistajan tai uuden omistajan on itse noudettava eläin tarhasta.

Talteen ottamisesta ja hoidosta aiheutuneista kustannuksista vastaa aina löytöeläimen omistaja, mikäli omistajasta saadaan tieto.

Sairaat tai loukkaantuneet eläimet voidaan hoitaa terveiksi, jos hoidon onnistumiselle on tarhaajan tekemän tarkastuksen ja eläinlääkärin arvion mukaan riittävät edellytykset, hoitokustannukset ovat kohtuulliset ja eläimelle todennäköisesti löydetään sijoituspaikka. Hoitokustannuksista vastaa ensisijaisesti eläimen omistaja, toissijaisesti tuleva omistaja.

Mikäli eläimen omistajaa/haltijaa ei tavoiteta, hoidon järjestäjä sitoutuu 15 vuorokauden tilapäisen hoidon jälkeen huolehtimaan eläimen uudelleen sijoittamisesta tai lopettamisesta.

Koirapuistot

Alajärven koirapuistot löytyvät täältä.