Lapset ja nuoret​

Kirjastovierailut ja satutunnit

Päiväkodista kirjastoon
Maistuisiko satutunti? Kirjaston satutuokiot on suunnattu pääsääntöisesti alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen, mutta kaikenikäiset satujen ystävät ovat tervetulleita. 

Ryhmille järjestetään myös pyynnöstä omia satutuokioita esimerkiksi kirjastokäyntien yhteyteen. Säännöllisten satutuokioiden lisäksi satuilemme usein myös erilaisen tapahtumien ja teemapäivien yhteydessä.

Satutunnit ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

Onko kirjaston käytön opetteleminen ajankohtaista eskareillesi? Lainausreissulle päiväkoti- ja eskariryhmät ovat aina tervetulleita. Kirjastokäynti kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen. Ota yhteyttä kirjastosihteeri Kerttu Anttiroiko-Raumaan.  
Nähdään kirjastossa!

Valloittavat vauvat ja touhukkaat taaperot – teemaviikko Alajärven kirjastossa 25. – 29.9.

Kaikkiin tapahtumiin vapaa pääsy, tervetuloa mukaan!

Satutunnit kirjaston lukusalissa 7.9.2023 alkaen joka toinen torstai klo 18 (lukuun ottamatta syyslomaviikkoa)

Tervetuloa mukaan tarinoiden taikamaahan!

Lukukoirat Taneli ja Mimmu kirjastossa 14.9.2023 alkaen joka toinen torstai (parittomat viikot) klo 17.30

Tuntuuko lukeminen hankalalta? Koirakaverille ääneen lukeminen saattaisi helpottaa! Lukukoira kuuntelee lempeästi ja hoputtamatta, eikä huomauttele virheistä.

Lukukoiria voi tulla tapaamaan aikaa varaamatta. Kysy lisää kirjastosta!


IIK!-viikon lastentapahtumat kirjastossa syyslomalla olivat supersuosittuja – kiitos osallistujille!

Kirjavinkkaus ja tiedonhaku

Tarvitseeko luokkasi vinkkejä jännittävästä luettavasta, hyviä polkuja tiedon äärelle, tiedon keräämisen ja arvioinnin taitoja tai jotain ihan muuta? Kirjastovierailuun on hyvä varata aikaa ainakin yhden oppitunnin verran. Kaikkea ei kannata yrittää sovittaa yhteen tuntiin, vaan vinkkaukselle, tiedonhaulle ynnä muulle varataan kullekin oma aikansa.

Halutessanne kirjastonhoitajamme Tiina Hautamäki tulee tekemään kirjavinkkausta myös koululle. Otathan yhteyttä hyvissä ajoin ennen toivottua ajankohtaa.
Nähdään kirjastossa!

Lapsi kirjastossa.
Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
– Muumipappa ja meri –

Lasten- ja nuortenosasto

Lastenosasto


Lukuliekki

Lukuliekki on Eepos-kirjastojen yhteinen lukudiplomi. Lukudiplomia voi suorittaa esikoulusta peruskoulun 9. luokkaan saakka. Lukudiplomin tavoitteena on kannustaa lapsia kirjallisuuden pariin, ylläpitää lukuintoa sekä saada lapset nauttimaan hyvistä kirjoista ja tarinoista. Lukuliekki -peli on suunnattu 3.-4. luokkalaisille. Pelissä kisataan koko Eepos-alueen 3.-4. luokkalaisia vastaan siitä, mikä luokka lukee lukukauden aikana eniten kirjoja ja keistä tulee Lukuliekin haltijoita. Lisätietoa Lukuliekistä ja kirjalistat löydät Eepos-verkkokirjastosta tai kysymällä kirjastostasi.

Lukuliekki


Satusilta hanke

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi hankerahaa Alajärven sivistystoimelle lukemista ja oppimista tukevan toimintakulttuurin luomiseen. Hanke on nimetty Satusillaksi ja se on alkanut 1.10.2020 kestäen 28.2.2021 saakka. Satusilta -hanke vahvistaa Alajärvellä ja Vimpelissä varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja alkuopetuksen lukemisen kulttuuria ja lukutaitoa. Lisäksi hankkeella tuetaan kotihoidossa olevien lasten lukuharrastusta. Satusilta-hankkeen työntekijänä 50-prosenttisella työajalla lokakuun alusta helmikuun loppuun saakka toimii soinilainen luokanopettaja ja kirjailija Kati Keski-Mäenpää. Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä kirjastotoimen kanssa. Kirjaston puolelta hanketyössä on mukana Tiina Hautamäki.

Lastenosasto

Lukemisen iloa!

Lukemisen iloa!

Yhteystiedot

Tiina Hautamäki
kirjastonhoitaja
(06) 2412 2416
040 610 1900
tiina.hautamaki(at)alajarvi.fi

Kerttu Anttiroiko-Rauma
kirjastosihteeri
(06) 2412 2417
040 610 1900
kerttu.anttiroiko-rauma(at)alajarvi.fi

Lasten ja nuortenosasto