Käyttövuorojen hakeminen

Käyttövuoroja voi hakea 
sähköpostilla: uimahalli@alajarvi.fi  
soittamalla Kahvio Aallotar 040 6433 145  
Ilmoittakaa varauksenne yhteydessä, että onko kyseessä harjoitus vai pelivuoro.   

Alajärven kaupungin liikuntatilojen jakoperusteet  

Käyttövuoroja Alajärven kaupungin liikuntatiloihin jaetaan sekä vakituiseen, että tilapäiseen käyttöön. Vakiovuorot ovat koko lukuvuoden kestäviä harjoitusvuoroja ja ne ovat haettavissa vuosittain kesäkuun puoleen väliin mennessä. (pallohallin kohdalla on poikkeava hakuaika). Hausta ilmoitetaan kuulutuksella  kaupungin kotisivuilla.

Vakiovaraukset haettavissa:

  • Koulujen liikuntatilojen vakiovuorot haetaan vuosittain kesäkuun puoleen väliin mennessä seuraavaa alkavaa lukuvuotta varten kaupungin internetsivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella tai lähettämällä lomake sähköpostilla liikuntatoimistoon. Osassa sivukylien koulujen liikuntatiloissa varaus tehdään ottamalla kyseisen liikuntatilan yhteyshenkilöön yhteyttä.
  • Monitoimihallille syys- ja talvikauden osalta vakiovuorot haetaan kesäkuun puoleen väliin mennessä. Syys- ja talvikauden ollessa käynnissä, Monitoimihallille haettavat vakiovuorot uimahallin kassapalvelujen kautta. 
  • Uimahallin tilojen vakiovuorot anotaan uimahallin kassalta. Haku sähköisellä lomakkeella tai lomake toimitetaan sähköpostilla uimahallille (uimahalli@alajarvi.fi).
  • Pallohallin osalta vakiovuorojen haku 1.10. mennessä uimahallin kassapalvelujen kautta sähköisellä lomakkeella tai toimittamalla lomake sähköpostilla uimahallille (uimahalli@alajarvi.fi). 

Alajärven kaupungin elinvoimalautakunnan ja sivistyslautakunnan hallinnoimien liikuntatilojen/huoneistojen vuokrausehdot on hyväksytty elinvoimalautakunnassa 13.6.2023 ja sivistyslautakunnassa 14.6.2023 § 27. Vuokrausehdot ja hinnastot tarkistetaan vuosittain sekä viedään tarvittaessa sivistyslautakunnan ja/tai elinvoimalautakunnan kokoukseen käsiteltäväksi.

Yleiset jakoperiaatteet

Vakiovuorojen jaossa toimitaan ensisijaisesti siten, että lasten ja nuorten vuorot sijoitetaan alkuiltaan ja aikuisten toiminta loppuiltaan. Vuoroja jaettaessa otetaan huomioon hakijoiden toiminnan luonne, laajuus, laatu ja määrä niin lasten, nuorten kuin aikuisten kilpailu- sekä harrastustoiminnassa. Jaossa huomioidaan myös eri liikuntalajien ja -muotojen vaatimukset liikuntapaikan suhteen. Lisäksi päätöksiä tehdessä tarkastellaan kokonaisvaltaisesti liikunnanharrastamisen tarpeita liikuntahallin, muiden liikuntatilojen ja -paikkojen suhteen.

Tilapäisellä käytöllä tarkoitetaan esimerkiksi yksittäisiä tapahtumia tai otteluita, sekä vapaasti varattavien vuorojen käyttöä. Vuoroista peritään voimassa olevan hinnaston mukaiset maksut.

Vakiovuoroja jaettaessa noudatetaan seuraavaa järjestystä:

  1. Koulujen sekä sivistystoimen oma toiminta
  2. Rekisteröidyt alajärveläiset urheiluseurat ja järjestöt
  3. Työporukat ja muut ryhmät
  4. Ulkopaikkakuntalaiset urheiluseurat ja ryhmät
  5. Ei-liikunnallinen toiminta

Vuorojen jakamisjärjestys on ohjeellinen. Liikuntapalvelut voi poiketa järjestyksestä erityistapauksissa.

Yhteystiedot

Kahvio Aallotar
p. 040 6433 145
uimahalli@alajarvi.fi

Hallimestari
Olli Ojanperä
p. 040 138 6221
olli.ojanpera@alajarvi.fi

Talonmiespäivystys
(Uimahallin aukioloaikojen ulkopuolella)
p. 044 2970 347

Käyntiosoite
Tehtaantie 16
62900 Alajärvi

Ajankohtaista

8.12.2023

Vauvauinti