Musiikkiopiston uutisia

Musiikkiopiston esittelyvideo julkaistu

Kevään 2021 esittelyvideolla kerrotaan musiikkiopiston opinnoista ja soittimista. Jos olet kiinnostunut aloittamaan jonkin soittimen soittamisen, tästä videosta voi saada vinkkejä siitä, millaisia mahdollisuuksia on tarjolla.

Musiikkiopiston jatkoilmoittautuminen

Musiikkiopiston perustason, musiikkiopistotason ja aikuisosaston oppilaiden jatkoilmoittautuminen lukuvuoden 2021-2022 musiikkiopintoihin on nyt ajankohtaista. Jatkoilmoittautuminen tehdään osoitteessa https://amo.eepos.fi → Minulla on tunnukset 20.4.-20.5.2021 välisenä aikana. Alle 18-vuotiaiden oppilaiden jatkoilmoittautuminen tehdään Huoltajien Eepos-tunnuksilla. Yli 18-vuotiaat oppilaat sekä aikuisosaston oppilaat käyttävät omia henkilökohtaisia Eepos-tunnuksiaan. Mikäli Sinulta puuttuu Eepos-tunnus, ota yhteyttä koulusihteeri Anne-Mari Hautalaan (040-6372 002, anne-mari.hautala@alajarvi.fi)

Musiikkileikkikoululaisten huoltajille on lähetetty erillinen jatkoilmoittaumiskaavake sähköpostitse viikolla 16.

Musiikin hahmotusopintojen (Muha) järjestely keväällä 2021

Tiistain MUHA-ryhmät 8.3. alkaen lukukauden loppuun saakka opettaa Ritva Siirilä. Ryhmät kokoontuvat tällä hetkellä normaalisti lähiopetuksena, mahdollisista muutoksista informoidaan.

Torstain MUHA-ryhmät

Muha 2 klo 14.45–15.30  opettajana Arta Gutmane-Hautala

Muha 3 klo 17.15–18.15 opettajana Heikki Jokiaho 

Maanantain MUHA-ryhmät Soinissa: Huhtikuun alusta lukukauden loppuun opettajana toimii Arta Gutmane-Hautala. Palataan vanhaan ryhmäjakoon, jossa Muha 1 toteutetaan yhtenä ryhmänä maanantaisin klo 16.00–16.30. Muha 3 jatkaa normaalilla paikallaan klo 15–16.  

Valinnaiskursseja

  • Musiikkiteknologian jatkokurssi 29.3. lukien lukukauden loppuun saakka aiheena nuotinkirjoitusohjelmat kuten MuseScore. Ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 18-19 koulukeskuksen musiikkiluokassa, opettajana Urmas Peräsalo.
  • Laulukuoro: kokoontuu perjantaisin klo 17-18, alakerran muskariluokassa, opettajana Eeva-Liisa Kolonen (puh. 045 1340972). Mukaan voi tulla vielä kevään mittaan.

Musiikkileikkikoulu

Muskarioppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä muskariryhmiin. Musiikkileikkikoulu on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille. Nuorimmat lapset voivat osallistua muskaritoimintaan huoltajan kanssa. 3–6-vuotiaille lapsille pyritään järjestämään omia ryhmiä, joissa soitetaan, leikitään ja lauletaan yhdessä. Ensi syksyn muskariryhmiin ilmoittaudutaan 27.4.–27.5.2021 osoitteessa https://amo.eepos.fi (->Hakeudu oppilaaksi).

Loma-ajat

Kevätlukukausi alkaa torstaina 7.1.2021, talviloma pidetään 1.–5.3. ja opetus päättyy perjantaihin 28.5.2021 mennessä. 

Järjestelyt koronapandemian johdosta huhtikuussa

Etelä-Pohjanmaa on siirtynyt koronaepidemian perustasolle. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän uudet suositukset ovat voimassa 1.4.-30.4.2021. 

 Musiikkiopistoa koskevat menettelyt pähkinänkuoressa: 

  • Huomioidaan turvavälit ja kasvomaskin käyttö
  • Oireisena ei saa tulla paikalle. Tarvittaessa opetus voidaan järjestää etäyhteyksin. 
  • Julkisissa sisätiloissa ja kaikissa yleisötilaisuuksissa noudatetaan korkeintaan 20 hengen rajaa.  
  • Kaikissa kokoontumisissa ja tilaisuuksissa pidetään listaa osallistujista mahdollisen tartunnanjäljityksen helpottamiseksi (opetusryhmissä ajantasainen päiväkirja kattaa tämän asian). Asiaa koskeva tietosuojaseloste. 

Kahdenkymmenen hengen kokoontumisrajoitus merkitsee sitä, että käytännössä emme edelleenkään voi ottaa ulkopuolista yleisöä oppilaskonsertteihin paikan päälle, korkeintaan muutaman saattajan esiintyjille. Oppilaskonserteista tehdään tallenteet esiintyjien omaan käyttöön. Joitain konsertteja voidaan myös lähettää suoratoistona, mutta siitä kerrotaan erikseen. 

Etäopetusta koskenut kysely keväällä 2020

Alajärven musiikkiopisto teki etäopetusta koskeneen kyselyn viikolla 20. Kysely kohdistettiin oppilaiden huoltajille ja niille oppilaille, joiden sähköposti on talletettu oppilasrekisteriin. Vastauksia saatiin kaikkiaan 169. Kiitokset kaikille vastanneille!  Käytämme saatuja palautteita toimintamme kehittämiseen.

Vaikka lähiopetus toki on monessa mielessä antoisampaa kuin etäopetus, monet vastaajat raportoivat myös etäopetuksen tuomista eduista, kuten aikataulujen laadinnan joustavoitumisesta ja matkoihin kuluvan ajan säästämisestä. Etäopetusjakson aikana karttuneita kokemuksia voidaan käyttää hyväksi myös normaaliaikojen opetuksessa monin tavoin. 

Kysymykseen, miten hyvin opinnot ovat vastanneet tavoitteita, saatiin 164 vastausta. Vastaajia pyydettiin arvioimaan asiaa viisiportaisella asteikolla, jossa 1 tarkoitti “ei ole vastannut lainkaan” ja 5 “on vastannut oikein hyvin. ” Vastaajista yli 76 prosenttia vastasi joko numerolla 4 tai 5. Vastausten jakauma graafisena esityksenä:

 

Vastausten jakauma graafisena esityksenä.

Valitettavasti kaikkien kohdalla etäopetusta ei pystytty järjestämään. Esimerkiksi urkuopetus jouduttiin keskeyttämään kokonaan seurakuntien suljettua valtakunnallisten rajoitusmääräysten perusteella tilansa. Musiikkiopiston johtokunta on päättänyt, että niissä tapauksissa, joissa etäopetusta ei pystytty järjestämään, lukukausimaksuja voidaan vastaavasti huojentaa. 

Kuljetusluvat

Mikäli musiikkiopiston ohjelman vuoksi henkilökunnan on tarpeen kuljettaa oppilaita esimerkiksi hoivakotivierailuja varten, tarvitaan asianmukaiset kuljetusluvat. Kuljettaminen tapahtuu aina kulloisenkin kuljettajan vastuulla. Kuljetuslupalomake on saatavissa tästä linkistä tai musiikkiopiston toimistolta. Jos lupaa ei ole, oppilas itse tai hänen huoltajansa vastaa oppilaan kuljettamisesta kyseiselle paikalle. 

Suojele kuuloasi!

Musiikkia harrastavilla on erityinen syy suojella kuuloaan. Lue lisää kuulon suojelusta Kuuloliiton sivuilta

Yhteystiedot

Alajärven musiikkiopisto
Kaupintie 7
62900 Alajärvi

Rehtori
Markku Pöyhönen
044-2970 460
markku.poyhonen@alajarvi.fi

Apulaisrehtori
Auli Frigård / Jalasjärvi
0400-915 638
auli.frigard@kurikka.fi

Koulusihteeri
Anne-Mari Hautala
040-637 2002
anne-mari.hautala@alajarvi.fi

Toimisto avoinna: ma–pe klo 9.00–16.00.