Ulkoliikuntapaikat

Täältä löydät tietoa Alajärven kaupungin
Kesäliikuntapaikoista
Talviliikuntapaikoista
Lehtimäen alueen liikuntapaikoista
Uimarannoista

Outdooractive

Alajärven alueen ulkoliikuntareitistöjä löytyy Outdooractive -sovelluksesta. Sovelluksesta löytyvät retkeilyreitit, hiihtoreitit, pyöräilyreitit sekä laavut kodat yms. Sovellus löytyy myös suomenkielellä ja voit ladata suoraan puhelimeesi tai käyttää verkkoselaimessa. Verkkoselainsivusto löytyy suoraan alla olevasta painikkeesta.

Muutama vinkki verkkoselainkäyttöön…

Hakukenttään kirjoittamalla esim. ”Alajärvi” ja valitsemalla listalta ensimmäisen ehdotuksen, näyttää karttanäkymä Alajärven alueella ja sen lähimaastossa olevat kohteet.

Yläpalkissa olevista napista voi kätevästi ja nopeasti suodattaa kohteet, valitsemalla ”Retkeily” jäävät kartalle näkyviin vain kaikki retkeilykohteet, kuten patikka- ja ulkoreitit. Valinnan saa poistettua painamalla valitun napin sisällä olevaa rastia.

Suodatin-valikosta voi tehdä tarkemmat suodatinmääritykset, esim. näkyviksi kategoriassa pelkästään pyöräilyyn tai retkeilyyn liittyvät kohteet, lajitella vasemmalla olevan kohteiden listauksen oman valinnan mukaiseksi, suodattaa näkyviksi vain helpot, vaativat tai keskivaativaat kohteet ja reitin pituuden, arvioidun keston ja nousumetrin rajat. Valikon alaosasta voi nollata tehdyt suodatinvalinnat painamalla ”Nollaa”.

Kartan näkymää voi siirtää painamalla hiiren vasen nappi pohjaan osoittimen ollessa tarttuvan käden muotoinen ja liikuttamalla hiirtä, kohteen yläpuolella osoitin muuttuu osoittavaksi sormeksi jolloin klikkaaminen avaa kohteen tiedot kartan alaosaan pieneen tietoikkunaan. Tätä ikkunaa klikkaamalla avautuu kohteen tietosivu, josta löytyvät tarkemmat tiedot, kuten reitin vaativuus luokitukset, reittiohje kohteen löytämiseksi sekä mahdollisesti kuvia kohteen ympäristöstä. Takaisin kartalle pääset painamalle selaimen ”Takaisin”-nappia, joka yleisesti selaimessa löytyy ylhäältä vasemmalta ja näyttää vasemmalle osoittavalta nuolelta.

Kartan oikealla yläkulmassa olevillaa ”+” ja ”–”-painikkeilla voi karttanäkymää suurentaa ja pienentää halutun mukaiseksi, sama toiminto toimii vierittämällä hiiren rullapainiketta ylös tai alas.

Kartan vasemmalla laidalla olevalla ”<”-napilla voi piilottaa kohdelistan näkyvistä, jos kartasta haluaa nähdä enemmän.

Liikuntapaikkahoitajat
Juha Vasu p. 044 2970 351
Olli-Pekka Turja p. 040 8478 102
Juha-Erkki Sillanpää p. 044 2970 298

Ajankohtaista

8.12.2023

Vauvauinti