Ulkoliikuntapaikat

Paalijärven luonto- ja patikointireitit

Paalijärven patikka on 23 km mittainen ympyräreitti, joka kulkee läpi peltojen ja hyvin hoidettujen talousmetsien Paalijärven kylässä, Etelä-Pohjanmaan Alajärvellä. Näyttävä lähtöportti viitoittaa retkeilijän luontoäidin helmaan. Monipuolisella reitillä voi pysähtyä kuuntelemaan Myllypuron solinaa tai tutkimaan paikallishistorian merkkipaikkoja. Paalijärven kierroksella on useita luonnonkauniita kallioita, hyvin hoidettuja taukopaikkoja, ja eteläpohjalaista peltomaisemaa voi ihailla 18,5 m korkeasta näkötornista.

Patikointireitin lähtöpaikalla Paalijärven tanssilavan pihassa on runsaasti parkkitilaa. Läheisellä syväyksen uimarannalla on pukukopit ja jylhät rantakalliot.

Koko reittiä ei tarvitse kulkea kerralla. Useamman eri lähtöpaikan ansiosta reitistä pystyy kulkemaan erilaaisia pätkiä.

Tanssilavan lähtöpaikalta Kivenpesäkallion laavulle 2,8 km
Kuntoradan lähtöpaikalta näkötornille 3,8 km
Kuivaajan parkkipaikalta Myllypurolle 3,8 km


Pyhävuori-Lakeaharjun patikkareitti

Pyhävuori-Lakeaharjun patikkareitti tarjoaa järvimaisemia Lappajärven maastoissa. Lappajärvi on noin 76 miljoonaa vuotta sitten meteoriitin synnyttämä kraatterijärvi. Kraatteria ympäröi reunavalli, joka kaakkoisrannalla kohoaa 100 m korkeuteen järven pinnasta Lakeaharjun ja Pyhävuoren muodostamana harjanteena. Erityisesti Pyhävuoren kallioiselta laelta nähtynä Lappajärven maisemat ovat eteläpohjalaisittain erittäin jylhät. Harjanteilla ja vaihtelevissa metsämaisemissa kulkeva polku poikkeaa Kellaripuron kohdalla hiekkakankaan reunaan syöpyneen purouoman pohjalle, mikä muistuttaa jääkaudesta.


Alajärven Tennis ulkokenttä

Hoiskontie 9, 62900 Alajärvi (lähellä rantaa)


Järvi-Pohjanmaan ampumarata 

Levijoki , Unkantie (keskustasta Soinin tietä noin 9 km.)

Ajankohtaista

8.12.2023

Vauvauinti