Liikuntakampanjat

ALAJÄRVEN PYÖRÄILYKAMPANJAT 2023

BONGAA PYÖRÄILLEN ALAJÄRVEN VESIALUEITA -KAMPANJA 2023

KESÄN KUNTOKORTTIKAMPANJA

Kesän kuntokorttikampanja on käynnissä 1.5.-31.8.2023 välisen ajan. Kuntokorttiin voi merkitä kaiken liikunnan mikä kestää vähintään 30min päiväkohtaisesti. Liikuntasuoritukset voi merkata korttiin aikana, määränä tai kertoina. Merkattavia liikuntoja ovat myös esimerkiksi työmatkaliikunta ja hyötyliikunta. Kaikkien kuntokortin 15.9.2023 mennessä palauttaneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja. Kuntokortteja on saatavilla Alajärven Uimahallilta (Urheilutie 2), Lehtimäen Palvelupisteeltä (Keskustie 2) sekä Liikuntatoimistosta (Sairaalatie 3). Kuntokortin voit myös itse tulostaa alla olevasta linkistä.

TRIPLAMESTARI 2023

Tuttuja lajeja mestarisarjassa on ollut jo pitkään mestarisuksittelija missä tavoitteena on hiihtää 500km talven aikana sekä mestaripyöräilijä missä tavoitteena on pyöräillä 1000km 1.5.-31.8. välisenä aikana. Alajärvi lisää mestarisarjaan vielä kolmannen lajin, uinnin. Mestariuimarin tavoite on uida 50km 1.3.-31.5. välisenä aikana. Mestarisuksittelijat, mestariuimarit ja mestaripyöräilijät palkitaan pokaalilla tai tuotepalkinnolla.

Näiden yksittäisten mestarilajien lisäksi Alajärvellä käynnistetään paikkakuntalaisille seuraavalle mestarikaudelle TRIPLAMESTARIKAMPANJA 2023. Triplamestarin tavoite on saavuttaa saman vuoden aikana kaikki kolme mestaruutta (suksittelijakampanjaan lasketaan myös 2022 vuoden lopussa hiihdetyt kilometrit). Kaikki triplamestarit tullaan palkitsemaan vuoden 2023 marras-joulukuussa järjestettävässä Urheilugaalassa.

Triplamestarikampanjassa on mukana ainoastaan aikuisten kilometrit. Lasten mestarisuksittelija- ja mestaripyöräilijäkampanjat säilyvät edellisen vuoden tavoin. Lisätietoja voi kysellä liikuntatoimesta santeri.syynimaa(at)alajarvi.fi tai p. 044 2970 215/Santeri.

MESTARIUIMARIKAMPANJA 2023

Alajärvellä aloitetaan ensimmäisen kerran mestariuimarikampanja maaliskuussa. Mestariuimarikampanja on lisänä mestarisuksittelija- ja mestaripyöräilijäkampanjaan ja toimii aikaisempien kampanjoiden tapaan. Mestariuimarikampanja-aika on 1.3.-31.5.2023 ja tavoite on uida 50km kampanjan aikana. Mestariuimarikampanjassa kaikki tavoitteen saavuttaneet palkitaan pokaalilla tai tuotepalkinnolla.

KILOMETRIEN ILMOITTAMINEN
Kilometrit tulee ilmoittaa 15.6.2023 mennessä alla olevasta linkistä, liikuntatoimistoon miika.salo(at)alajarvi.fi tai p. 044 2970 215/Santeri. Kilometrien ilmoittamisen yhteydessä tulee ilmoittaa myös haluatko palkinnoksi pokaalin vai tuotepalkinnon. Osallistujien nimet tullaan ilmoittamaan automaattisesti paikallislehdissä sekä Alajärven kaupungin nettisivuilla mestariuimareiden listassa. Jos et halua nimeäsi julkaistavan, ilmoita myös tästä kilometrien yhteydessä.

MESTARISUKSITTELIJAKAMPANJA 2023

Talven aikana on käynnissä alajärveläisille taas mestrisuksittelijakampanja. Perinteisen kampanjan lisäksi lapsille on järjestetty oma kampanja omilla kilometreillä. Kampanja-aika on talvi ja kilometrit tulee ilmoittaa 15.5.2023 mennessä liikuntapalveluihin.

MESTARISUKSITTELIJAKAMPANJA
Mestarisuksittelijan tavoite on hiihtää 500km kampanjan aikana. Mestaripyöräilijäkampanjassa kaikki tavoitteen saavuttaneet palkitaan pokaalilla tai tuotepalkinnolla.

LASTEN MESTARISUKSITTELIJAKAMPANJA
Lasten mestarisuksittelijakampanjan tavoite on hiihtää ikävuotesi x 10 oleva kilometrimäärä. Esimerkiksi 10-vuotiaan tulee hiihtää 100km kampanjan aikana. Lasten kampanja on tarkoitettu kaikille alle 15-vuotiaille. Lasten mestarisuksittelijat tullaan palkitsemaan pokaalilla tai tuotepalkinnolla.

KILOMETRIEN ILMOITTAMINEN
Kilometrit tulee ilmoittaa 15.5.2023 mennessä alla olevasta linkistä, liikuntatoimistoon miika.salo(at)alajarvi.fi tai p. 044 2970 215/Santeri tai talven kuntokortin yhteydessä Alajärven uimahallille tai Lehtimäen palvelupisteelle. Kilometrien ilmoittamisen yhteydessä tulee ilmoittaa myös haluatko palkinnoksi pokaalin vai tuotepalkinnon. Aikuisten ja lasten nimet julkaistaan automaattisesti paikallislehdissä sekä Alajärven kaupungin nettisivuilla mestarisuksittelijoiden listassa. Jos et halua nimeäsi julkaistavan, ilmoita myös tästä kilometrien yhteydessä.

UI ELÄMÄSI KUNTOON 2023

Suomen Uimaliitto järjestää tänä vuonna kaksi Ui Elämäsi Kuntoon -kampanjaa. Kampanja järjestetään sekä maaliskuussa että lokakuussa. Alajärven uimahalli on mukana niin maaliskuun kuin lokakuunkin kampanjassa. Kampanjan tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon vesiliikuntaminuutteja (vesijumppa ja vesijuoksu) sekä uintimetrejä oman uimahallin yhteiseen pankkiin ja samalla leikkimielisesti kisailla saman kokoluokan uimahallien kanssa. Kampanjaan osallistuvat uimahallit jaetaan vuotuisen kävijämääränsä perusteella kolmeen sarjaan: pienet, keskisuuret ja suuret uimahallit. Alajärven uimahallin on keskisuurten uimahallien sarjassa.

Vesiliikunnanharrastajat kirjaavat omat suorituksensa joko Ui Elämäsi Kuntoon -kännykkäsovellukseen tai paperiseen suorituskorttiin. Ui Elämäsi Kuntoon -sovellus on ladattavissa iOS App Storesta ja Google Play -kaupasta. Sovellukseen pääsee kirjaamaan suorituksia 1.3.2023 lähtien sekä suorituskortteja voi noutaa Alajärven uimahallilta 1.3.2023 lähtien.

Kampanjan päätteeksi uimaliitto palkitsee Speedon uintivarustepaketilla yhdeksän aktiivisinta uimahallia: kussakin sarjassa eniten kilometrejä, eniten vesiliikuntaminuutteja sekä eniten kävijämäärään suhteutettuja osallistujia keränneet uimahallit. Lisäksi uimaliitto arpoo kampanjan aikana Sokos Hotelsin majoituslahjakortteja vesiliikkujien kesken.

Lisätietoa tapahtumasta löydät osoitteesta uielamasikuntoon.com.

ALAJÄRVEN KÄVELYKAMPANJA 2023

 Viime vuonna aloitettu kävelykampanja on käynnissä taas Alajärvellä koko vuoden (1.1.-31.12.2023). Kävelykampanjassa tavoitteita on asetettu aikuiselle sekä +70-vuotiaille. Kävelykampanjan eri kävelytasot ovat kävelykandi 750 km, kävelymaisteri 1 500 km ja primusmaisteri 3 000 km. Senioreille on asetettu omat rajat ja +70-vuotiaiden tavoitteita ovat seniorikandi 200km ja seniorimaisteri 500km.

Vuoden 2022 kävelykampanjan palkinnot ovat noudettavissa Alajärven uimahallin kahviosta helmikuun loppuun asti.

ALAJÄRVEN LIIKKUVIN YRITYS 2023

Alajärven liikkuvin yritys –kampanjan starttaa käyntiin 9.1.2023 nyt toista kertaa. Kampanja on käynnissä 9.1.-28.2.2023 välisen ajan. Kampanja toteutetaan yhteistyössä Alajärven kaupungin liikuntapalvelut, Alajärven Yrittäjät ry. sekä Lehtimäen Yrittäjät ry. kans-sa. Kampanja on tarkoitettu kaikille alajärveläisille yrityksille, eikä tarvitse olla välttämättä Yrittäjien jäsen! Tavoitteena on saada alajärveläisten yritysten työntekijät liikkeelle suurella joukolla ja tuoda hyvää mieltä ja jaksamista työyhteisöön liikunnan avulla. Lisätietoja kampanjasta sekä kampanjan säännöt löydät tästä.

TALVEN KUNTOKORTTIKAMPANJA

Talven kuntokorttikampanja päättyy 30.4.2023. Kaikkien kuntokortin 15.5.2023 mennessä palauttaneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja. Palauta kortti täytettynä 15.5.2023 mennessä Alajärven Uimahallille (Urheilutie 2), Liikuntatoimistoon (Sairaalatie 3) tai Lehtimäen palvelupisteeseen (Keskustie 2) ja olet mukana tuotepalkintojen arvonnassa.

VIHKOPYÖRÄILY

Vihkopyöräilyssä Alajärven ja Lehtimäen alueella on merkattuja postilaatikoita, mistä löytyy pyöräilyvihko. Postilaatikot ovat Levijoella, Luoma-aholla, Paalijärvellä, Vimpelin ja Alajärven rajoilla, Kurejoella, Menkijärvellä, Pleunankylällä, Valkealammen tienhaarassa, Töysän rajalla, Rapakonpurolla, Hauta-ahon risteyksessä, Livonmäellä, Rantakankaassa, Länsikylän kentän tienhaarassa ja Härkänevalla.

Kartta vihkopostilaatikkojen sijainneista

Kaikkien 1.5.-30.9.2023 pyöräilyvihkoihin nimensä kirjanneiden kesken arvotaan JOPO-polkupyörä 10.10.2023. Jokainen nimi vihkossa on arpalippu arvonnassa, eli mitä useammin pyöräilee postilaatikolle, sitä suurempi mahdollisuus on voittaa JOPO-pyörä omakseen. Arvottava JOPO on esillä Alajärven Uimahallin aulassa.

MESTARIPYÖRÄILIJÄT 2022

Alajärven mestaripyöräilijäkampanjassa mestaripyöräilijätittelin saavutti tänä vuonna yleisessä sarjassa yhteensä 67 pyöräilijää. Kampanjan tavoitteena on ollut pyöräillä 1000km 1.5.-31.8.2022 välisenä aikana. Eniten kilometrejä polki Pasi Korkea-aho saavuttaen 5265km. Ensimmäistä kertaa Alajärvellä oli kesän aikana järjestetty myös alle 15-vuotiaille lapsille oma mestaripyöräilijäkampanja, missä tavoitteena oli pyöräillä kampanja-aikana oma ikä x 20km. Lasten mestaripyöräilijäkampanjassa oli yhteensä 16 osallistujaa. Heistä hurjimman kilometrimäärän 2460km pyöräili 14-vuotias Rasmus Joensuu. Rasmuksen kilometrit oikeutti myös reippaasti yleisen sarjan mestaripyöräilijätitteliin.

Kaikki mestaripyöräilijät palkitaan joko pokaalilla tai tuotepalkinnolla, mikä tänä vuonna on eväskylmälaukku. Palkinnot ovat noudettavissa Alajärven uimahallilta tai Lehtimäen kirjastosta perjantai 30.9.2022 lähtien lokakuun loppuun asti.

MESTARISUKSITTELIJAT 2022

Menneen talven aikana mestarisuksittelijatittelin saavutti yleisessä sarjassa 78 hiihtäjää sekä ensimmäistä kertaa lasten mestarisuksittelijatittelin 17 hiihtäjää. Yleisessä sarjassa tavoite on hiihtää 500 km talven aikana, missä suurimman kilometrimäärän hiihti Jorma Niskakangas 3355 kilometrillä. Lasten sarjassa tavoite on hiihtää oma ikä x 10 km talven aikana, missä suurimman urakan suoritti omaan ikäänsä nähden 4-vuotias hiihtäjä 100 km määrällä.

Yhteystiedot

Kansalaisopiston rehtori
(Vastuualueen esimies)
Titta Väänänen
p. 044 2970 311
titta.vaananen@alajarvi.fi

Va. ohjaaja (Liikunta)
Santeri Syynimaa
p.044 2970 215
santeri.syynimaa@alajarvi.fi

Käyntiosoite:
Liikuntatoimisto
Sairaalatie 3
62900 Alajärvi

Ajankohtaista

24.1.2023

Kuutamohiihto