Sosiaali- ja terveyspalvelut

Järvi-Pohjanmaan perusturva järjestää ja tuottaa Alajärven kaupungin sekä Lappajärven ja Vimpelin kuntien sosiaali- ja terveyspalvelut. Jäsenkunnat ovat perustaneet yhteisen toimielimen, Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunnan, joka toimii Alajärven kaupungin organisaatiossa. Joukossamme työskentelee noin 460 ammattilaista, joiden kaikkien tavoitteena on asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen.

Koronavirukseen liittyvät tiedot ja ohjeet löytyvät Ajankohtaista koronaviruksesta-sivulta: https://alajarvi.fi/kaupunki-ja-hallinto/ajankohtaista-koronaviruksesta/

Tietoa asiakkaille

Järvi-Pohjanmaan perusturva tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut Alajärven kaupungin ja Lappajärven sekä Vimpelin kuntien asukkaille.

Terveyspalvelut

Terveyspalveluissa järjestetään Järvi-Pohjanmaan alueen asukkaiden lääkärin ja hoitajan vastaanotot sekä esimerkiksi akuuttiosastohoidon.

Lasten ja nuorten palvelut

Lasten ja nuorten palvelut kattavat kaikki ne palvelut, mitä perheet tarvitsevat lapsille ja nuorille: esimerkiksi neuvolapalvelut ja lapsiperheiden sosiaalipalvelut

Aikuisten palvelut

Aikuisten palveluista löydät tietoa aikuisväestölle suunnatuista palveluista, kuten työllisyys-, mielenterveys- ja päihdepalveluista sekä vammaispalveluista.

Ikäihmisten palvelut

Ikäihmisten palvelut huolehtivat mm. alueen asukkaiden kotihoidosta, ikäihmisten asumisen vaihtoehdoista sekä omaishoidosta

Eläinlääkäripalvelut

Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueen eläinlääkintä- ja ympäristöterveydenhuollon palvelut ostetaan Seinäjoen kaupungilta.