Itsenäisyyspäivän vietto Alajärvellä

Alajärven kaupungissa Itsenäisyyspäivää vietetään maanantaina 6.12.2021. Alajärven kirkossa kello 10 ja Lehtimäen kirkossa kello 10 alkavien sanajumalanpalvelusten jälkeen ovat vuorossa seppelten laskut sankarimuistomerkeille.

Pääjuhlaa ei tänä vuonna järjestetä vallitsevan korona tilanteen vuoksi.

Alajärvellä Itsenäisyyspäivä valkenee reserviläisten sytyttämien ulkotulien myötä. Padat sytytetään mm. Kurejoella, pikku Lottien muistomerkille kirjaston pihapiirissä, palotallin vieressä olevalle muistomerkille sekä kirkon ympäristössä ja uudella hautausmaalla sijaitseville muistomerkeille.
Reserviupseerinaiset sytyttävät kynttilät Alajärven sankarihaudoille hieman ennen Alajärven kirkossa alkavaa jumalanpalvelusta, jonka pitää kirkkoherra Ari Auranen ja kanttorina Ismo Pitkänen. Kirkonmenojen jälkeen on vuorossa seppelten lasku sankarihaudoille.

Tämän vuoden kulttuuripalkinto myönnetään Alajärven kaupungin valtuuston kokouksessa 20.12.2021.

Lehtimäen kirkossa sanajumalanpalveluksen toimittaa kappalainen Terho Kanervikkoaho ja kanttorina Eeva-Liisa Kolonen. Jumalanpalveluksen jälkeen seppelten lasku sankarivainajien muistomerkeille.

Itsenäisyyspäivän juhlaa ei tänä vuonna järjestetä vallitsevan koronan tilanteen vuoksi.

Järjestelyt on toteutettu yhteistyössä: Alajärven kaupunki, Alajärven seurakunta ja Lehtimäen kappeliseurakunta, Alajärven reserviläiset ja Lions Club Alajärvi-Järviseutu.

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Kuva. 6.12.2020