Kerätään yhdessä Miljoona roskapussia

Mediatiedote 14.3.2023 / Tekninen toimi

Yle järjestää keväällä 2023 Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on saada kerättyä Suomessa roskia pois ympäristöstä yhteensä miljoonan roskapussin verran. Kampanja yhdistää ja osallistaa kaikkia suomalaisia ja aktivoi toimintaan. Roskat ovat myös vahvasti keväisin ajassa oleva ilmiö. Mukaan kampanjaan on ilmoittautunut yli 110 kaupunkia ja kuntaa sekä useita järjestöjä. Myös Alajärven kaupunki on mukana kampanjassa. Kampanja-aika on 13.4.–14.6.2023, ja kampanjan suojelijoina toimivat mm. Mikko ”Peltsi” Peltola, Anniina Valtonen ja Kerttu Kotakorpi.

Alajärven kaupungin tekninen toimi panostaa kevään 2023 aikana siisteyteen lisäämällä katu- ja puistoroskiksien määrää 15 kappaleella ja koirankakkapussitelineiden määrää 5 kappaleella sekä tehostamalla roskisten tyhjentämistä. Yleisten alueiden puistotyöntekijät keräävät roskat sisääntuloteiden varsilta lumien sulettua. Haastamme kaupungin asukkaat ja muut toimijat keräämään roskia asuin- ja toimintaympäristöistään tavoitteena roskattomampi ja siistimpi Alajärvi.

Kampanjasivustolle yle.fi/miljoonaroskapussia ihmiset voivat itse käydä lisäämässä keräämiensä roskapussillisten määrän oman kaupunkinsa kohdalle. Kerättyjen roskapussien määrä on näkyvissä reaaliaikaisesti. Somejulkaisuissa kannustamme käyttämään tunnistetta #miljoonaroskapussia.

Lisätietoja:
Puutarhuri Niina Jussinmäki, niina.jussinmaki(at)alajarvi.fi, p. 040 662 9211
Hallintopäällikkö Henna Matintupa, henna.matintupa(at)alajarvi.fi, p. 040 522 2656