Kyyjärven Kämppäkankaan tuulivoimapuiston yleiskaavaluonnos ja ympäristövaikutusten arviointi: YLEISÖTILAISUUS

Myrsky Energia Oy suunnittelee 9–12 voimalan tuulivoimapuistoa Kyyjärven kunnan luoteisosaan.       
Alueen koko on 1368 ha, etäisyys Kyyjärven keskustaan 7 km, Perhon keskustaan 8 km ja Alajärven keskustaan 33 km.

Kyyjärven kunnanhallitus päätti 19.6.2023 § 63 kaavaluonnoksen nähtäville asettamisesta  MRL 62 § ja MRA 30 § mukaista kuulemista varten. Aineisto on nähtävillä 14.8.–13.10.2023 Kyyjärven kunnanvirastolla (Kivirannantie 4) ja kirjastolla (Tuliharjuntie 43) sekä hankkeen verkkosivuilla osoitteessa      
https://www.skjkl.fi/Kyyjarvi/Kamppakangas/luonnos/.

Hankkeeseen liittyy erillinen Ympäristövaikutusten arviointi (YVA), josta vastaa Keski-Suomen ELY-keskus ja josta on valmistunut ympäristövaikutusten arviointiselostus.

Kaavan luonnosaineistoa sekä ympäristövaikutusten arviointiselostusta esitellään yleisötilaisuudessa ti 5.9.2023 klo 17.00–19.00 Nopolan koululla (Koulutie 4, 43700 Kyyjärvi). Paikan päälle voi saapua klo 16.30 alkaen. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteyden välityksellä.

Ohjeet etäosallistumiseen:

Voit avata linkin joko selaimella tai Teams -sovelluksessa. Tilaisuuden video- ja äänikanavat ovat kaksisuuntaisia eli yleisö kuulee ja näkee esiintyjät ja esityksen, ja voi itse myös osallistua esittämällä kysymyksiä.

Ennen tapahtumaa:

  • Tarkista että internetyhteys toimii
  • Käytä Google Chrome -selainta, jos sinulla ei ole Teams-sovellusta
  • Tarkista tarvittaessa tietokoneen ääni- ja videoasetukset.
  • Kirjaudu tilaisuuteen joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä, jotta puheenvuoroja antaessa puheenvuoron anto onnistuu helpommin.
  • Vältä oman videokuvan jakamista kaistan säästämiseksi

Tapahtuman kulku:

  • Tapahtuman alkuosa koostuu hankkeen esittelystä. Tämän osion ajan yleisön mikrofonit pidetään mykistettyinä.
  • Tapahtuman loppuosa on varattu kysymyksille. Pyydä puheenvuoroa käyttämällä ”Nosta käsi”-painiketta. Kun saat puheenvuoron, voit avata mikrofonisi. Muun ajan pidäthän mikrofonisi suljettuna.
  • Kysymyksiä voi lähettää koko tapahtuman ajan myös kirjallisesti viestikenttään kirjoittamalla. Myös kirjallisiin kysymyksiin vastataan tilaisuuden loppupuolella. 

Kaava-aineistoa koskevat kirjalliset mielipiteet tulee jättää 13.10.2023 mennessä joko sähköisesti osoitteeseen kirjaamo@kyyjarvi.fi tai postitse osoitteeseen Kyyjärven kunta, Kämppäkankaan tuulivoimahanke, Kivirannantie 4, 43700 Kyyjärvi. YVA-selostuksesta annettava palaute osoitetaan ELY-keskukselle.