Uusi vaihe musiikkiopiston järjestelyissä – toiminta kehittyy uuteen suuntaan

MEDIATIEDOTE 22.2.2024

Julkaisuvapaa heti

Alajärven musiikkiopisto siirtyy uuteen vaiheeseen, kun Kurikan kaupunki valmistautuu järjestämään taiteen perusopetusta omalla toiminta-alueellaan. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia musiikkiopiston toiminnalle ja kehitykselle alueella.

Kurikan kaupunki on päättänyt omassa sivistyslautakunnassaan 18.4.2023 anoa opetusministeriöltä järjestämislupaa tanssin ja musiikin perusopetukseen. Opetusministeriö myönsi Kurikan kaupungille luvan opetuksen järjestämiseen 27.10.2023 samalla muuttaen Alajärven kaupungin järjestämislupaa siten, että Alajärven musiikkiopiston opetus voidaan järjestää jatkossa Alajärvellä ja Soinissa, kun aiemmin Alajärvi järjesti opetuksen myös Kurikassa. Tästä johtuen Alajärven kaupunginhallitus käynnisti 19.2.2024 hallituksen kokouksessa yhteistoimintamenettelyn.

Alajärven musiikkiopisto on tuottanut musiikin perusopetuksen Kurikan kaupungille ja siellä työskentelevä henkilöstö on työ- tai virkasuhteessa Alajärven kaupunkiin. Kurikan kaupungin ja musiikkiopiston henkilöstön välillä käytävät neuvottelut ovat osa tavanomaista prosessia liikkeenluovutustilanteissa.

Uudet suunnitelmat luovat puitteet kehitykselle myös Alajärvellä, tarjoten mahdollisuuden tutkia, kehittää ja ottaa käyttöön innovatiivisia toimintamalleja. Tämä kehitysprosessi on suunnattu edelleen vahvistamaan musiikkiopiston opetusta, monipuolisuutta ja tarjontaa alueellamme.

Kurikan kaupungin järjestämän musiikin perusopetuksen on tarkoitus käynnistyä 1.8.2024 ja siihen mennessä valmistaudutaan uuden vaiheen käynnistämiseen myös Alajärvellä.

Lisätietoja:
Henkilöstöpäällikkö Tanja Katajamäki, p. 044 297 0260, tanja.katajamaki@alajarvi.fi
Sivistystoimenjohtaja Vesa Kantola, p. 044 297 0228, vesa.kantola@alajarvi.fi
Elinvoimajohtaja Jaakko Aninko, p. 040 352 8807, jaakko.aninko@alajarvi.fi

Lisäksi tilanteesta tiedotetaan Alajärven kaupungin tiedotuskanavissa.

Terveisin
Jaakko Aninko
elinvoimajohtaja, Alajärven kaupunki