Kansalaisopiston syystarjonta ja Ukonmäki – Länsikylä -ulkoilureitin suunnitteluhanke

Sivistystoimen mediatiedote 23.8.2022

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston lukuvuoden kurssitarjonta ja ilmoittautuminen

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston lukuvuosi alkaa kuvataidekoulu Eeron osalta 5.9.2022. Muu opiston opetus alkaa 12.9.2022.

Opinto-opas jaetaan koteihin viikolla 34. Sähköinen opinto-ohjelma on luettavissa osoitteessa https://peda.net/alajarvi/jk/ajankohtaista/ak/opinto-ohjelma-2022-2023.pdf  Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 31.8.2022 klo 7. Ilmoittautua voi sähköisesti ja puhelimitse p. 044 297 0310 tai p. 044 297 0311. Sähköiseen ilmoittautumiseen löytyy linkki Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kotisivuilta Alajärven kaupungin kotisivujen alla. Ilmoittautumaan pääsee myös osoitteeseen https://uusi.opistopalvelut.fi/jarvipohjanmaa/fi/

Ilmoittautumisessa on käytössä kaksi rinnakkaista järjestelmää. Uudemman järjestelmän etuna on, että voi rajata hakua paikkakunnan tai ainealueen mukaan. Uuden järjestelmän ulkonäkö on nykyaikaisempi.

Kurssit

Kansalaisopiston kursseissa pyritään painottamaan kuntalaisten fyysisen ja psyykkisen terveyden ylläpitoa ja kehitystä. Koronavuosien jälkeen on tärkeää päästä taas yhdessäolon ja mielekkään tekemisen pariin.

Opiston opettajissa vaihtuvuutta – osa kursseista vielä ilman opettajaa (kylien kuntoliikunnat, kuoro, kehitysvammaisten virikekurssit).

Verkkokurssit lisääntyneet: italia, espanja, mielenterveyden ensiapu, 72 h – kodin turvallisuus ja varautuminen. Verkkokurssille tarvitsee tietokoneen tai mobiililaitteen. Verkkokurssit houkuttavat osallistujia laajalti, jopa ulkomailta.

Uutuuksia: baletin lyhytkurssit lapsille ja aikuisille, äänimaljakylpy, sähkökitaran perusteet (Vimpeli), Lauluja elämälle (Martta Rantamäen tuotantoon tutustuminen), näytelmäryhmä (Vimpeli), Kulttuurikurkkauksia (kylätalot Luoma-aho ja Hautakylä), keramiikan ja savitöiden kurssit, zentangle (meditaatiopiirtäminen), valokuvauksen kursseja, Kässäätsä -lasten käsityöpaja, kahvikapselikorut, risutyöt, seniorisirkus, rentoutuminen (Soini), puutyöt (Vimpeli), pyörän huolto, Voimaa arkeen (Soini).

Usein kysyttyä

Ilmoittautuminen ajoissa kurssille varmistaa kurssin toteutumisen (min. määrä seitsemän tai kahdeksan). Ilmoittautumatta ei voi osallistua millekään kurssille. Ilmoittautuminen on tärkeää myös viestinnän kannalta: kokoontumisen peruutukset tai muut muutokset viestitetään sähköisesti kurssin osallistujalistan mukaan.

Kurssin opiskeluoikeutta ei voi siirtää toiselle henkilölle, ilmoittautuminen on henkilökohtainen.

Ilmoittautuminen sitoo kurssimaksuun. Koko lukuvuoden kurssin voi perua ennen toista kurssikokoontumista, jos kurssi ei tunnukaan sopivalta. Lyhyemmillä kursseilla peruutus tulee tehdä kolme päivää ennen kurssin alkua. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään toimistomaksu 10 €.  Kun peruutus tulee ajoissa, kurssin jonopaikoilla oleville ennätetään tiedottaa mahdollisuudesta tulla kurssille.

Lisätietoja: Rehtori Titta Väänänen, p. 044 297 0311, titta.vaananen(at)alajarvi.fi

Ukonmäki – Länsikylä -ulkoilureitin suunnitteluhanke

Hankkeen yhteystiedot:

Kari Laasala, kari.laasala@alajarvi.fi, puh. 040 575 4019

Suunnitteluhankkeen tiedot