Päivitys Järvi-Pohjanmaan alueen turvapuhelinongelmiin

Järvi-Pohjanmaan alueen turvapuhelinongelmat koskevat sekä Järvi-Pohjanmaan perusturvan omien asiakkaiden turvapuhelimia että myös muita turvapuhelinasiakkaita. Viime perjantaina saimme tiedon ja myös tiedotimme, että kaikki hälytykset ovat rekisteröityneet hälytyskeskukseen, mutta Järvi-Pohjanmaan perusturvan kotihoidon kokemuksien perusteella näin ei ihan joka tapauksessa ole ollut.

Turvapuhelinongelmien syyksi näyttää vahvistuvan tietoliikenneyhteyksien toimimattomuus. Tiettyinä ajankohtina runsaan datan käytön vuoksi turvapuhelimien käyttöön ei ole jäänyt riittävästi ns. kaistaleveyttä. Operaattori yrittää parhaillaan kasvattaa kaistaleveyttä tällä alueella, jotta sitä jäisi paremmin turvapuhelimien käyttöön.

Turvapuhelimien toimintaa ei nyt kannata testata, koska testaaminen lisää datan käyttöä alueella. Emme valitettavasti voi olla 100% varmoja siitä, että turvapuhelimet toimivat jokaisen päivän jokaisena kellonaikana. Tietoomme ei ole tullut, että turvapuhelinongelmista olisi aiheutunut vaaratilanteita. Pahoittelemme vallitsevaa tilannetta, joka on tullut täysin yllätyksenä niin Järvi-Pohjanmaan perusturvalle kuin palveluntuottajallekkin.

Jaakko Anttila
vt. peruspalvelujohtaja