Oppilasvalinta

Musiikkiopiston oppilaaksi haetaan keväisin. Kevään 2020 haku on avattu ja se jatkuu 24.5. saakka. Hakulomake on sivulla amo.eepos.fi -> hakeudu oppilaaksi.  Lisäksi syys- ja kevätlukukauden alkaessa voidaan tarvittaessa järjestää täydennyshaku niihin soittimiin, joihin on jäänyt tilaa. 

Alajärvellä ja Soinissa valintamenettelyyn on kuulunut valintahaastattelu, jossa selvitetään hakijan tämänhetkiset edellytykset ja motivaatio aloittaa tavoitteellinen musiikin opiskelu. Haastattelussa keskustellaan hakijan kanssa myös pääsoitinvalinnasta sekä mahdollisista muista kiinnostavista soittimista. 

Kevään 2020 hakuaika on 6.4.–24.5.2020. Valintahaastatteluja varten olemme varanneet aikaa toukokuun lopulta (26.5.–28.5.2020, varapäivä 29.5.2020), mutta valintahaastattelujen järjestäminen ja toteutustapa riippuvat korona-poikkeustilanteen kehittymisestä. 

Musiikkileikkikouluun ei ole valintahaastatteluja, vaan oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Musiikkileikkikoulu on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille.