Vaakuna ja tunnukset

Alajärven tunnus 

Alajärven kaupungin virallisena tunnuksena käytetään vaakunalogoa. Alajärven vaakunan on suunnitellut Olof Eriksson. Alajärven kunnanvaltuusto hyväksyi vaakunan kokouksessaan 14.3.1961. Sisäasiainministeriö vahvisti vaakunan käyttöön 16.10.1961. Alajärven tunnusta eli vaakunalogoa käytetään kaupungin viranomaisviestinnässä. Kaupungin vaakunan käyttö on luvanvaraista.

Alajärven slogan 

 ”Aitoa elämää Aaltojen keskellä”  

Alajärven kaupungin slogan viittaa Alvar Aallon suunnittelemiin kohteisiin, joita Alajärven kaupungista löytyy kaikkiaan 11 kappaletta. Slogan viittaa myös Alajärven vesistöjen runsauteen ja niiden merkitykseen kaupungin asukkaille.

Markkinointilogo 

Kaupungin markkinointilogo on otettu käyttöön toukokuussa 2019. Logon suunnittelemiseksi järjestettiin ideointi ja suunnittelukilpailu alajärveläisille nuorille. Kilpailun voittajaksi valikoitui lukiolaisen Inka Kangastuvan työ, jossa on hahmoteltu Alajärven kaupungintalo ja aaltokuvio. Logon luonnosversion on jatkotyöstänyt Mainostoimisto Ikonos. 

Kaupungin markkinointilogoa käytetään markkinointimateriaaleissa ja vapaamuotoisemmassa viestinnässä, kuten sosiaalisessa mediassa, mainoksissa ja esitteissä. 

Kaupungin maskotti – Alvar Tintti

Sinitiainen valikoitui Alajärven kaupungin nimikkolinnuksi äänestyksen perusteella vuonna 2019. Sinitiainen otettiin taiteilija Seppo Leinosen piirroskuvien myötä osaksi Alajärven kaupungin markkinointia.  Alajärven maskottilintu on löydettävissä mm. Seppo Leinosen suunnittelemista tienvarsikylteistä VT16 varrelta sekä Alajärven kaupungin erilaisista markkinointimateriaaleista.

Tintti - Tervetuloa Alajärvelle!
Tintti - Hyvää matkaa!
Tintti - Tervetuloa Alajärvelle!
Tintti - Hyvää matkaa!

Yhteystiedot

Vs. hallintopäällikkö
Sanna Matintupa
040 759 2245
sanna.matintupa(at)alajarvi.fi

Käynti- ja postiosoite
Alvar Aallon tie 1
62900 Alajärvi